O wszystkim na tematy prawne
bletka
Gastarbeiter

Prawa landlorda

Postautor: bletka » 04 gru 2012 12:57

Pomocy! Mieszkam z chłopakiem w Anglii. Wynajmowalismy kiedyś flat od landlorda prywatnego. Nagle straciłam prace. Zarabiał tylko chłopak. Mieliśmy problem z oplacaniem czynszu i rachunków. Tzn czynsz płaciliśmy ale rachunki za gaz i prąd, nie. Właściciel po jakimś czasie zadzwonił do nas i kazał na drugi dzień sie wyprowadzić. Nie mieliśmy pieniędzy ale jakoś znaleźliśmy sobie pokój. Minęło juz chyba z pól roku, landlord napisał mi smsa ze przez to ze nie oplacilusmy zadłużenia do tej pory zgłosi to na policję. Pomyślałam ze jak bedą ściągać z konta małe sumy to będzie ok i ze Wkońcu splacimy to, ale nikt nic nie działał w tej sprawie. Dziś otrzymałam wiadomość od landlorda ze na stary adres przyszły listy z banku z pinem i karta i ze odda to policji. Co może sie stać? Nie mamy pieniędzy by opłacać na bieżąco pokój w którym mieszkamy, nie mówiąc juz o długach, jestem załamana. Bardzo martwię sie. Czy po takim czasie prywatny landlord może cos nam zrobić? Sąd a może policja? Proszę o jakiekolwiek odpowiedzi.

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 04 gru 2012 13:12

Odpowiedz masz w temacie mieszkanie nie skacz po tematach!!!!!

bletka
Gastarbeiter

Postautor: bletka » 04 gru 2012 13:35

Racja. Przepraszam.

Wróć do „Prawo”