O wszystkim na tematy prawne
arystotesmos
Gastarbeiter

Porady Prawne - prawo polskie

Postautor: arystotesmos » 30 lis 2012 14:26

Mało kto wie, że zdecydowana większość spraw przed Sądami Rejonowymi w Polsce może odbywać się bez udziału i pomocy adwokata/radcy prawnego, a co za tym idzie, można uniknąć sporych kosztów postępowania. Mowa tu o większości spraw z zakresu szerokorozumianego prawa cywilnego (prawo zobowiązań,prawo rzeczowe prawo spadkowe,prawo rodzinne i opiekuńcze), a także sporej częśc spraw karnych i administracyjnych.

O co chodzi? Jestem tegorocznym absolwentem prawa i niedawno przyjchalem do Londynu celem odbycia praktyk. Jeżeli masz jakieś pytania dotyczące polskiego prawa(angielskiego się dopiero uczę:]), potrzebujesz porady prawnej, pomocy w napisaniu pisma/pozwu/skargi/zażalenia, to wystarczy zadzwonić. W miarę możliwości pomogę każdemu. Jeżeli w danej sprawie wymagane będzie uczestnictwo radcy prawnego/adwokata/notariusza, to nie stanowi to żadnego problemu, bowiem jestem w stałym kontakcie z kancelariami, w których pracowałem w Polsce przed wyjazdem. Pozdrawiam serdecznie:)
Ł.T

tel: 07512164864

lukasz.tessmer@gmail.com.

Wróć do „Prawo”