O wszystkim na tematy prawne
rzeszczynka
Gastarbeiter

Postautor: rzeszczynka » 14 lis 2012 22:41

jedna prawa zajmuja ie prawnicy na zaadzie no win no fee a drugie to CAB i mam pytanie jak firma juz bedzie sie tarala o odszkodowanie czy pracodawca mnie odrazu zwolni ?

rzeszczynka
Gastarbeiter

Postautor: rzeszczynka » 14 lis 2012 22:42

czy ktos wogole wie jak sie odbywa taka prawa w Tribunal Employment ? Dostalam naarzie list ze za 1,5 miesiaca mam (hearing) i co dalej rozprawa bedzie ia ciagnac i ciagnac?

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 14 lis 2012 23:31

nie czytam wypowiedzi innych, wiec nie wiem co odpisywano..

mialas szkolenie w pracy health & safety? i jesli tak to jak dawno przed wypadkiem? tj cos zwiazanego z podnoszeniem ciezkich przedmiotow itd? to takie troche podstawowe pytanie, ktore wezma pod uwage.

Ale przede wszystkim skoro sprawa juz w sadzie to nie rozmawiaj z pracodawca wogole na ten temat, ani z nikim z pracownikow i nie pisz nic na facebook, bo kazda informacja utrudnisz sprawe swoim prawnikom.

A tak ogolnie za malo faktow podalas by domyslec sie jak ta sprawa sie rozwiarze, ale skoro ktos zdecydowal sie na no win no fee, tzn, ze mieli podstawy by sadzic, ze wygrasz, wiec wszystko bedzie ok.

p.s zaswiadczenia lekarskie sa akceptowane w kraju EU jesli sa profesjonalnie przetlumaczone, pewnie prawnicy to tez zauwaza i w odpowiedni sposob wykorzystaja. Ale nie ma sensu juz chyba mi sie wiecej rozwodzic w tym temacie bo widze, ze czesto moje odpowiedzi sa potem powtarzane i troche znieksztalcane w innych postach, wiec po co kogos wprowadzac w blad, bo wiadomo, kazdy przypadek jest inny.

pozdrawiam

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 14 lis 2012 23:49

nie, dziekuje...

Wróć do „Prawo”