O wszystkim na tematy prawne
asia2103
Gastarbeiter

problem z landlordem i lokatorami

Postautor: asia2103 » 29 maja 2012 00:21

dostalismy wypowiedzenie przez landlorda (1,5 tygodnia)i ciagle szukamy mieszkania na tej samej dzielnicy bo mamy dobry dojazd do pracy , dzis jest poniedzialek a w piatek lub sobote mamy sie wyprowadzic i jesli nie znajde pokoju to co sie stanie?? wyrzuca nas pod most czy jak?? a wszystko to przez naszych wspanialych sasiadow ktorzy mieszkaja w 3jke w jednym pokoju i jesli cos sie zepsulo z ich winy zrzucali na nas i dlatego takie problemy.Doradzcie
A jeszcze jedno przez prawie caly okres grzewczy mieslismy ogrzewanie zamkniete na klodke.Taki wspanialy pomysl ze by udogodnic nam zycie:):):)

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 29 maja 2012 07:17

Trochę krótki ten okres wypowiedzenia:

Your landlord has to give you written notice if s/he wants you to leave. If your landlord is claiming you have done something wrong (such as not paying the rent), you may only get two weeks' notice.

However, if your landlord doesn't have a reason to evict you, the notice must be at least two calendar months or the same period for which rent is paid, whichever is longer. If your tenancy is periodic, the notice should end on the last day of a tenancy period (the day before your rent is due).

If you don't leave by the end of the notice period, your landlord can apply for a court order.

Nie mają prawa was fizycznie wyrzucić - muszą iść z tą sprawą do sądu, a tam będą musieli udowodnić zasadność eksmisji oraz poinformować sąd o wypowiedzeniu jakie Wam dali.

PS. Zakładam oczywiście, że macie podpisaną umowę wynajmu.

asia2103
Gastarbeiter

Postautor: asia2103 » 29 maja 2012 08:27

krotki okres wypowiedzenia poniewaz w piatek przyjezdza dziewczyna tego chlopaka do londynu i do jej przyjazdu mamy sie wyniesc, bo tak sobie uzgodnili z landlordem. a co do umowy mamy prowizoryczna na starej kopercie ale wszystko co trzeba jest:D od razu jak sie wprowadzalismy spisalismy umowe. czyli jednym slowem dopoki nie znajdziemy wpokoju tam gdzie chcemy nie moga nam nic zrobic??

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 29 maja 2012 12:50

Mogą - uprzykrzyć Wam życie.

asia2103
Gastarbeiter

Postautor: asia2103 » 29 maja 2012 14:56

juz to robia!
a zeby tego bylo malo strasza ze jak beda chciec to wyrzuca nas w kazdej chwili kiedy im sie tylko bedzie podobalo.

MarcFloyd
Rezydent

Postautor: MarcFloyd » 30 maja 2012 10:52

Coz, z praktycznego punktu widzenia, nie warto sie uzerac. Strata czasu.

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 30 maja 2012 12:47

dziwi mnie jak niektorzy ludzie daja soba pomiatac :shock:

wprowadzasz sie gdzies to spisujesz umowe, ok jak na kopercie to na kopercie ale jest. Wyprowadzasz sie to tak samo, miesiac wypowiedzenia, jedna czy to druga strona i tez najlepiej pisemnie. Data moze byc dzisiejsza ale w tresci ma byc kiedy nastopilo wypowiedzenie i miesiac lub wiecej od tej daty. Prawo nie uwzglenia historii milosnych, landlorda, tylko uwzglendnia prawo wynajmu, gdzie obowiazuje miesiac wypowiedzenia itd... Boze widzisz a nie grzmisz :roll:

user1260927
Gastarbeiter

mam 2 dzieci jestem samotno matko i mam miesiac wypowiedzeni

Postautor: user1260927 » 12 lip 2012 14:04

witam ma 2 dzieci i mam miesieczne wypowiedzenie niemam piniedzy zeby wynajac nowy pokoj bo poniewrz nie pracuje wstrzymano mi benefity jestem w krobce.pomuzcie wskarzcie jakos droge gdzie moge udezyc zeby mi pomogli

Wróć do „Prawo”