blondynek pisze:Zosia23 pisze:z tego co mi wiadomo to birze depozyt od kazdej z dziewczyn ktora dla niej pracuje ale jak jest z oddaniem przy koncu pracy to juz nie wiem czy to spotkalo tylko mnie czy inne dziewczyny tez??
nie widzial nikt ze dawalam jej pieniadze splasalam jej po trochu przy rozliczeniach poniewaz nie mialam odrazu takiej sumy zeby wylozyc jej na stol.
jestem w trakcie zakladania self-emploiera wiec to nie byla legalna praca i nie mam na to zadnych dokumentow
w Anglii standardem jest ze sie nie placi po pierwszym tygodniu pracy (jesli wyplata tygodniowa) itd itp
wy nadal nie rozumiecie kwetsii 'depozytu'
pensje w UK zazwyczaj sie placi 'in arreas' -szczegolnie tygodniowe
wiec zamiast sie dzrec o 'depozyty' to sie moze zapoznajcie z funkcjonowaniem kraju na poczatek![]()
zosia przyszla do pracy 1 pazdziernika; pensje dostala 14/10 - legalne? jak najbardziej - z powodou funkcjonowania rozliczenia w fiemie
jack deck wykonal prace dla firmy miedzy 1/10-31/10 - wyslal rachunek 1/11 - zaplate dostal 1/12
legalne? jak najbardziej - bo tak firma placi kontraktorom
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 11 gości