O wszystkim na tematy prawne
agis23
Gastarbeiter

Niesprawiedliwe zwolnienie z pracy

Postautor: agis23 » 24 kwie 2011 18:50

Witam,
Kilka dni temu zostałam zwolniona z pracy z powodu podejrzenia kradzieży, której nie dokonalam. Pracowałam w firmie 2,5 roku i byłam wzorowym pracownikiem, żadnych sickow czy now showów. Do tego od roku byłam shift managerem.
W zeszłym tygodniu z naszego unitu zginęła torebka z pięniędzmi ok 800funtów. Procedura mówi iz przy bankowaniu powinny być obecne 2 ososby. Ja niestety po sprawdzeniu wydruku z kasy pozwoliłam kasjerowi pójść na autobus a sama zostałam w biurze i skończyłam wypisywanie papierów. Następnie poszłam zbankować torebkę. Pech chciał, że powyższej torebki nie było rano w sejfie i wszyscy zastanawiamy sie co się z nią stało. Na moje nieszczęie kamera skierowana na sejf nie działała tego dnia, a ta z biura pokazuje,że jestem ostatnia osoba, która ma ze soba torebkę.
I tak jak ja zawsze myślałam, dopóki Ci czegoś nie udowodnią to nic nie mogą. Ale ja zostałam zwolniona, jak usłyszałam balenced on probability jako, iz byłam ostatnia osoba widziana z pieniędzmi, ukradłam je.
Bardzo prosze o pomoc. Wiem, ze mogę złożyć sprawę do Trybunału, ale potrzebuje adwokata, który będzie mnie reprezentował.
PROSZĘ O POMOC.
To sprawa nie tylko o niesłuszne zwolnienie, ale też o zniesławienie.
Agnieszka

Starababa
Gastarbeiter

Re: Niesprawiedliwe zwolnienie z pracy

Postautor: Starababa » 25 kwie 2011 14:31

agis23 pisze: now showów.

ze co?

:shock:

reszta - dokladnie jak wyzej....

Edda
Gastarbeiter

Postautor: Edda » 16 maja 2011 20:52

Nie sluchaj nikogo tylko udaj sie po porade do adwokata! Prawo pracy nie jest takie proste i tak na prawde z tego co napisalas nie wynika czy bylas slusznie zwolniona. Pracodawca musi podjac odpowiednie kroki nawet jesli pracownik jest podejrzany o gross misconduct. Dobra kancelaria adwokacka, polecam tel. 02086484884.

Wróć do „Prawo”