O wszystkim na tematy prawne
benypc
Gastarbeiter

Zlamanie nogi w Tesco magazyn

Postautor: benypc » 16 mar 2011 02:09

Witam złamałem nogę w Tesco magazyn nie ze swojej winy pomimo to zostałem zwolniony.potrzebuje kilkusekundowego filmiku nagranego jak sie zapina pasek przy koszu w którym umieszcza się artykuły....tak zwanego ''kejdza ,,,(pis polska;)) proszę o pomoc bardzo pilne
Pozdrawiam...

e mail: benypc@wp.pl

aina24
Rezydent

Postautor: aina24 » 01 kwie 2011 00:14

Troche kielbasa z tej twojej wypowiedzi ale popraw jesli sie myle..

pracujesz w Tesco w magazynie, praca jest przynajmniej part time albo full time, jest to praca legalna tzn na chlopski rozum placisz tax?

zakladajac, ze do wszystkiego powiedziales tak, to obowiazkiem twojego pracodawcy wedlug aktu Health and Safety at work 1974 jest:

- wykwalifikowanie pracownikow, tj zapewnienie odpowiednich szkolen i treningow.
- zapewnienie jak najbardziej mozliwe bezpieczenstwa w pracy
- bezpiecznych narzedzi pracy i tego co masz na sobie w pracy
- zapenienie nadzoru by pracownicy do tego wszystkiego sie stosowali.

W twoim przypadku nie miales szkolenia, to juz jest najwiekszy blad pracodawcy za ktory od razu zostaje uznany winnym. Nie powinien cie tez wydalic z pracy. W normalnej sytuacji idziesz na chrobowe gdzie masz placone za dni nieobecnosci w pracy, tymbardziej jesli wydarzylo sie to w miejscu twojej pracy. Ale jesli tego nie wyplacona to nie za pozno, bo decyzja sadu zazwyczaj jest jako pierwsze zwrocenie pieniedzy za czas nieobecnosci w pracy, koszty leczenia i odszkodowanie. Do sodu pozywa sie pracodawce ale pieniadze nie bede z jego kieszeni tylko zaplaci za niego jego insurance company wiec nie wiem o co dziadowi chodzi.

Aplikowac mozesz sam, wyszukaj w google accident at work claim form, wypelnij ja odnoszac sie do tego co napisalam wyzej, i wyslij do najblizszego county court. Nie pomyl go z crown court bo ten drugi to do spraw cryminalnych a twoja jest cywilna wiec musi byc do county court.

Jesli natomiast nie chce ci sie bawic w te form to mozesz zalogowac sie tutaj

http://www.work-accident.co.uk/factory-accidents/

dobre wiesci sa takie,ze ta firma pobiea oplate tylko wtedy gdy wygrasz sprawe, jesli natomiast sie sprawe przegrywa to nic nie biora, a oplata ktora pobieraja jesli to jakis staly procent od twojej wygranej.

pozdrawiam

banita
Rezydent

Postautor: banita » 01 kwie 2011 08:39

blondynek pisze:i gdzie twoj chlop ze znow po polnocy na necie buszujesz? :lol:

mowila ze lekarz a przeciez lekarze zawsze pracuja w nocy :roll:

banita
Rezydent

Postautor: banita » 01 kwie 2011 08:46

aina24 pisze:bo mam w domciu lekrza

Zrodlo

:?

banita
Rezydent

Postautor: banita » 01 kwie 2011 10:03

hmmmmmmm rzekl Sherlock do Watsona :wink:

benypc
Gastarbeiter

Postautor: benypc » 20 kwie 2011 08:26

Mialem szkolenie ...a praca byla przez agencje... Pickowałem i złamałem noge...Poprostu pasek którym sie zapina kosz pękł w chwili ciągniecia go do siebie po czym sie przewróciłem i niefortunnie stopa (trzask);/ Dostarczyłem zwolnienie ale i tak wysłali list ze jestem zwolniony. Podobno mieli prawo mnie zwolnic bo to praca tylko przez agencje ,takze przez 3 miesiace bez srodkow do zycia bo jobCenter przez cale 3 miesiace wysylali mi tylko listy do wypełnienia jakies papiery bo sie starałem u nich o jakas zapomoge z powodu niezdolnosci do pracy, a jak sie chorobowe skonczylo to zarzadali nowego zwolnienia a ze nowego nie mialem to mi ani centa nie dali...( bylem zmuszony sciemniacu lekarza ze juz wszystko ok chociaż nie bylo ok bo noga mnie napiernicza do tej pory, zacos trzeba bylo jesc i pracy trzeba bylo szukac)...a na job center nie mogłem liczyć...

POPROSTU POTRZEBUJE Krutkiego filmiku lub zdjecia jak sie zapina ten pasek
.Staram sie o odszkodowanie i jest mi to potrzebne

Wróć do „Prawo”