O wszystkim na tematy prawne
misioor
Gastarbeiter

Jak przenieśc zasiłek z IRL.do UK,

Postautor: misioor » 01 mar 2011 20:26

Witam może mi doradzicie,tzn,ja jestem tutaj od 3miesięcy i w maju ściągam do Anglii żonę z synkiem,moje zapytanie jest takie że chcemy przenieść jej zasiłek JB z Irlandii Południowej i child benefit ,jakie dokumenty będzie potrzebowała z Irlandii dla siebie i dziecka,gdzie potem w UK musimy się udać w sprawie tego załatwienia,będę wdzięczy za każda pomocną informację,,

misioor
Gastarbeiter

Postautor: misioor » 02 mar 2011 19:36

Aha,dzięki za odpowiedz ,,a gdzie mogę się udać w sprawie child benefit.by dostać jakieś dokumenty,,

misioor
Gastarbeiter

Postautor: misioor » 02 mar 2011 23:19

dzieki,,,blondynek,,, :D

misioor
Gastarbeiter

Postautor: misioor » 31 mar 2011 12:23

blondynek pisze:nic nie przeniesie - tutaj bedzie sie musiala starac na nowo - to wszystko;

JB - zakladam ze to irlandzka nazwa zasilku dla bezrobotnych? no to tego tutaj nie dostanie bo nie ma podstaw;

child benefit - z tym problemow nie bedziecie/nie powinniscie miec; to jedyny ktory daja 'na wejsciu' ze tak powiem

Z tym przeniesieniem zasiłku sie mylisz Blondynek,,poniważ byłem w Irlandzkim urzędzie i Angielskim i mi odpowiedzieli że da sie to zrobic,,tzn, mozna przenieśc zasiłek z dowolnego kraju do danego kraju na 3miesiące,,

misioor
Gastarbeiter

Postautor: misioor » 31 mar 2011 13:36

Tak zgadza się będzie otrzymywała Irlandzki zasiłek,,tylko że musi podać że będzie w UK szukała pracy,,

Wróć do „Prawo”