StaraBaba pisze:Juz nam JozekBrona z forum zniknal bo jego malolata z jakims abdullahemwisimulacha z domu spierniczyla......
Oczywiscie ma do rzeczy jakiej narodowosic jest.
Normalny jak widzi ze dziewczyna (jezeli) ma naprawde problemy to cos wymysl zeby pomoc. Moga np razem mieszkac, placic na pol itd...
Ale nie znajac faktow, dla mnie wyprowadzanie sie z domu 17 latki to masakra - moja corka ma 21 (no prawie) lat i siedzi na tylku w domu.
Matka pije? Zaiteresowalas sie dlaczego pije? Moze cos sie da z tym zrobic.
Do ojca nie wrocisz "bo chcesz z chlopakiem" byc..hmmmmm
Za malo szczegolow, nie bede sie wiec wypowiadac.. wiecej...
Karolina17 pisze:Witam mam 17 lat do 18 brakuje mi jeszcze pol roku.Moja mama pije.Nie chce z nia mieszkac ale nie mam jeszcze 18 lat.Wiem ze wyprowadzic mozna sie od 18 lat ale ja nie wytrzymam do 18.W Polsce mieszka moj ojciec ale nie chce tam wracac bo mam tutaj chlopaka,nie wyobrazam sobie zycia bez niego,a po 2 nie chce zawalic szkoly tutaj.Wiem ze bym sobie poradzila,poszlabym do pracy na part time ale boje sie ze matka zadzwoni na policje i policja mnie zabierze do domu dziecka albo bede musiala wrocic do Polski.Gdybym mogla sie wyprowadzic to czy dostalabym jakies benefity ? Bardzo prosze o odpowiedzi.
juzekbrona pisze:StaraBaba pisze:Juz nam JozekBrona z forum zniknal bo jego malolata z jakims abdullahemwisimulacha z domu spierniczyla......
Oczywiscie ma do rzeczy jakiej narodowosic jest.
Normalny jak widzi ze dziewczyna (jezeli) ma naprawde problemy to cos wymysl zeby pomoc. Moga np razem mieszkac, placic na pol itd...
Ale nie znajac faktow, dla mnie wyprowadzanie sie z domu 17 latki to masakra - moja corka ma 21 (no prawie) lat i siedzi na tylku w domu.
Matka pije? Zaiteresowalas sie dlaczego pije? Moze cos sie da z tym zrobic.
Do ojca nie wrocisz "bo chcesz z chlopakiem" byc..hmmmmm
Za malo szczegolow, nie bede sie wiec wypowiadac.. wiecej...
Nie zniknął Babciu.
Wypisz, wymaluj moja ex córka. TYLKO JEJ MATKA NIE PIJE.
No to Ci odpowiem zasr... małolato.
Możesz się wyprowadzić. Do swojego zacha czy machmeda. Idź do swojego Councilu i zgłoś ten fakt.
Najlepiej będzie, jak oskarżysz swoją matkę o alkoholizm lub przemoc w rodzinie. Uwierzą Ci bo w UK children are always right.
Jeżeli Twoja matka jest tu legalnie i jest zarejestrowana w Home Office lub prowadzi działalność gospodarczą, to się jeszcze poślizgasz na jej swiadczeniach. Ale tylko do czasu, kiedy skończysz 18 lat. Później to już sama z achmedem zostaniesz a Twoja matka może na Tobie położyć laske.
Musisz być perfidnie sprytna. Twój achmed czy zach Ci w tym pomoże bardzo chętnie.
Niestety, pełnej porady Ci nie udzielę.
StaraBaba pisze: wiec Twoje "matka pije" jako powod checi wyprowadzki z domu to.. nie wierze. Powod jest inny ale szukasz usprawiedliwienia. Twoja sprawa.
Marc - jak bedziesz mial corke w tym wieku to mozesz cos na ten temat powiedziec, teraz nie bardzo - bo teorretyzowania a zycie (praktyka) to dwie inne spraw.
StaraBaba pisze:
Marc - jak bedziesz mial corke w tym wieku to mozesz cos na ten temat powiedziec, teraz nie bardzo - bo teorretyzowania a zycie (praktyka) to dwie inne spraw.
StaraBaba pisze:Marc - kazdy z nas byl w tym wieku.
Nie masz corki w tym wieku jednak.
Z pozoru najłagodniejsza forma krzywdzenia dziecka, za jaką bywa uznawana nadopiekuńczość, przy poznaniu jej skutków deformujących zarówno funkcjonowanie dziecka, jak i dorosłego człowieka, nie może być bagatelizowana i pozostawiona bez interwencji. Im wcześniej zostaną wykryte nieprawidłowe relacje między matką a dzieckiem oraz zdiagnozowana przyczyna takiego układu, tym większe szanse na uzyskanie pozytywnych efektów. Nacisk należy położyć na terapię matki.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 117 gości