O wszystkim na tematy prawne
karrak
Gastarbeiter

Pracodawca pobral depozyt za prace.

Postautor: karrak » 29 wrz 2010 20:57

Witam
W lutym 2010 roku zaczalem prace. Przy pierwszej wyplacie za 2 tygodnie zostalo potracone 360 Funtow. Na payslip'ie obok potracenia jest skrot W.I.H. . Jak spytalem sie wspolpracownikow co to jest to odpowiedzieli ze kazdemu pobieraja depozyt, ale oddaja jak sie zwalniasz. W sierpniu zostalem zwolniony z pracy. Spytalem sie co z moim depozytem i dostalem odpowiedz od ksiegowej( w miedzyczasie zmienilo sie z 5 ksiegowych :) ) ze nie sa mi winni zadnych pieniedzy, a jesli mam jakies dokumenty to mam przedstawic ksiegowej. Wyslalem kopie payslip i karte godzin pracy gdzie na dole jest notka - 1 week in hand deducted. Czekalem prawie miesiac, nie otrzymalem odpowiedzi, wiec zadzwonilem i dostalem odpowiedz od ksiegowej ze wszystko mi wyplacili i nie sa winni mi zadnych pieniedzy. Nigdy nie otrzymalem tych pieniedzy. Prosze o podpowiedz co to wogole jest za potracenie i podpowiedzcie co teraz z tym zrobic.

Dziekuje

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 30 wrz 2010 00:35

WIH - Week In Hand

Po drugim tygodniu dopiero placa za pierwszy itd.....

Czesto w pracach typu catering tak robia i wlasnie na koniec wyplacaja za ten niby 1 tydzien.

Sprawdziles payslips dobrze?

Wróć do „Prawo”