O wszystkim na tematy prawne
user1586593
Gastarbeiter

od 4lat mam nie zamkniete konto w hsbc?Co robic jestem w pol

Postautor: user1586593 » 26 sie 2010 16:47

czesc
Potrzebuje Waszej pomocy-bardzo mnie ta sprawa meczy
w grudniu 2006 roku wyjechalem na stale do polski z Wielkiej Brytanii-nie zamknolem konta w hsbc- teraz sobie mysle co tam sie dzieje.nie uzywam tego konta,nie pamietam czy ponosilem jakies oplaty za konto.nic nie wiem.jakies 2 lata temu bylem w egipcie tam sprawdzilem konto i bylo na nim 3,85 funta na plus.teraz sie zastanawiam czy bank sam zlikwidowal moje konto czy ono dalej jest i bije na nim jakis minusowy zegar?nie wiem co robic a do uk sie nie wybieram narazie. PROSZE o jakies konkretne informacje jak zamknac konto przez telefon czy co kolwiek.
wyjezdzajac z uk takze nie zaplacilem w skarbowce podatku jakies 160funtow-ale babka jak sie dowiedziala ,ze wyjezdzam na stale to powiedziala ,ze oni mi zwroca jakas kase tylko musze wypelnic deklaracje i im przeslac ją-tego tez nie zrobilem i ciekaw jestem jak to sie ma w angli czy po 5 latach nastepuje przedawnienie czy jak to jest,pozdrawiam
grzegorz
p.s pomozcie nei chce za pare lat sie dowiedziec ze wisze kupe kasy dla Aglików

workingppl
Gastarbeiter

Postautor: workingppl » 19 wrz 2010 21:53

a ja ci powiem tak - bylam na minusie okolo £14 w Loyds, zapomnialam o tym, przeprowadzilam sie, konto nie bylo mi do niczego potrzebne... nagle po 3 latach sie zorientowalam ze tam przeciez byl overdraft! panikowalam, ludzie mi mowili, ze mam przerypane itd. poszlam do banku, mowie kobiecie, ze mam problem i nie wiem czy w ogole dobrze robie przychodzac ale wole wiedziec na czym stoje bo chce zostac w uk. laska znalazla mnie w systemie, i mowi, ze moje konto mi dawno zamkneli, bo nie bylo odzewu, wiec uznali ze kasa pewnie juz nie do odzyskania, wiec zeby nie robic sobie klopotu i mnie to je zamkneli. !!! jak to mowie to wszyscy sa w szoku, ale tak wlasnie sie stalo.
zadzwon na informacje i powiedz szczerze ze chcialbys sprawdzic czy wszystko jest ok, moze jest.

Wróć do „Prawo”