odinn pisze:Jak to wyglada w UK?
w przypadku jakbym mial np do sprzedania 5 samochodow, ktore kupilem rok/pol roku wczesniej. wszystko zarejstrowane w UK na moja osobe.
- czy jest od tego jakis dziwny podatek, np w zwiazku z tym ze sprzedaje samochod po krotkim jego posiadaniu?
- czy jest jakis podatek ze wzgledu na ilosc sprzedawanych samochodow?
mam nadzieje ze nie musze od razu zakladac jakiejs swojej wlasnej dzialalnosci itd (aktualnie normalnie sobie pracuje u pracodawcy).
pamietam ze byl chyba podobny temat, ale znalezc nie moge O_o
odinn pisze:ubezpieczenie nijak sie ma do ceny zakupionego samochodu!
sam kupilem subaru OBK za 1000F, natomiast ubezpieczylem na cene rynkowa, 3500F, wiec...
kolejna sprawa ze sprzedaza wiekszej ilosci samochodow - nikt nie zabrania ci rejstracji polowy samochodow np na zone...
no i tyle...
odinn pisze:alez ja jestem polaczek!!![]()
nie widze sensu zglaszania sie z kwota, jezeli nie wiem jaki jest limit sprzedazy na osobe? powolutku.
a na obrot kilkunastoma dziennie, to sorry nie mam az tyle kasy, ani mozliwosci aktualnie...a gdybym tyle mial to by mnie tu juz nie bylo... chyba...
![]()
nie widze sensu zglaszania w ubezpieczalni 3 razy zanizonej wartosci samochodu...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 28 gości