user1844665 pisze:Witam,
mam koleżankę. Pochodzi z Bangladeszu. Za 6 miesięcy kończy się jej wiza i jeśli w jakiś sposób nie zalegalizuje tutaj pobytu, to będzie musiała wrócić do swojego kraju. A tego nie chce. Jakie są opcje. Nadmieniam, że nie wchodzi w grę ślub np. z kimś z Europy. Może jakaś business visa czy azyl? Sam już nie mam pojęcia. Proszę o porady.
Krzysztof
user1844665 pisze:Widzisz, rozmawiałem z jej braćmi i oni nawet chcieliby aby ona znalazła jakiegoś Europejczyka. Ale ona nie chce. I nie śpieszy się jej ze ślubem. I szuka innego rozwiązania. I nie wszyscy są tacy jak muwisz. Mam kilka koleżanek Nuzułmanek, które mają mężów POLAKÓW i narazie rodziny akceptują ich.
Ale nie o to mi chodzi. Szukam kogoś kto może poradzić, a nie wymandrzać się. więc jeśli nie masz czegoś konkretnego przekazać w temacie, to proszę nie zaśmiecaj forum.
babcia jadzia pisze:Blondynek - spadaj sie doksztalcac o gilach i robinach
Usercos tam na podstawowych sprawach sie potyka (zobacz historie postow) a braci "N"uzulmanki z Bangladeszu zna 10 lat.. ja 3.... to chyba w Bangladeszu mieszkal.. tylko jak on tam pobyt dostal...bo jakby w UK mieszkal to by o podstawowe UK-owskie sprawy nie pytal......
usercostam pisze:babcia jadzia pisze:Blondynek - spadaj sie doksztalcac o gilach i robinach
Usercos tam na podstawowych sprawach sie potyka (zobacz historie postow) a braci "N"uzulmanki z Bangladeszu zna 10 lat.. ja 3.... to chyba w Bangladeszu mieszkal.. tylko jak on tam pobyt dostal...bo jakby w UK mieszkal to by o podstawowe UK-owskie sprawy nie pytal......
wypraszam sobie
babcia jadzia pisze:usercostam pisze:babcia jadzia pisze:Blondynek - spadaj sie doksztalcac o gilach i robinach
wypraszam sobie
na kolana padam i sie kajam
usercostam pisze:babcia jadzia pisze:usercostam pisze:babcia jadzia pisze:Blondynek - spadaj sie doksztalcac o gilach i robinach
wypraszam sobie
na kolana padam i sie kajam
z pewna niesmialoscia odpinam rozporek...
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 2 gości