O wszystkim na tematy prawne
mrprodi
Gastarbeiter

3 Mobile - oszukany?

Postautor: mrprodi » 23 paź 2009 01:50

Na początku tego roku zadzwonili do mnie z sieci komurkowej 3 mobile przedstawiając moje dane konta i oferując nowy telefon na dobrych warunkach. Z moim angielskim dogadałem się(tak przynajmniej myślałem) że dostane nowy samsung tocco 1000min,100sms w abonamencie ok. Czekałem kilka dni nic nie przycodziło zadzwoniłem, koleś spytał mnie czy chcę nowy tel oczywiście odp. tak. Za dwa dni przyszedł tel 1 z kontraktem i drugi taki sam przyniusł sąsiad bo poczta pomyliła adresy oczywiście model nie zgadzał się z tym o którym rozmawiałem. i zostałem z dwoma kontraktami i szajskimi telefonami S-7330 których do tej pory nie rozpakowałem i za które do tej pory nie płace. Chciałem je zwrócić ale wszystko tak się potoczyło że się spóźniłem a oni już nie chcieli telefonów tylko kasę za dwa kontrakty. Szukam ludzi którzy w podobny sposób zostali oszukani może coś jednak da się z tym zrobić? Pozdrawiam!

Emigrantka
Rezydent

Re: 3 mobile oszukany

Postautor: Emigrantka » 23 paź 2009 10:30

mrprodi pisze:Z moim angielskim dogadałem się(tak przynajmniej myślałem) że dostane nowy samsung tocco 1000min,100sms w abonamencie ok.

Teraz tez tak myslisz?

Jak wyzej, Blondynek ma oczywiscie racje - nikt cie nie oszukal, sam sie oszukales.... :lol:

mrprodi
Gastarbeiter

Postautor: mrprodi » 23 paź 2009 14:23

ok! może oszukany to za dużo powiedziane ale naciągnięty bo zaraz na drugi dzień po otrzymaniu telefonów poprosiłem kolege żeby do nich zadzwonił(do customer service) że zaszła jakaś pomyłka i ze chcę zwrócić te telefony; powiedzieli ze oni się tym nie zajmują ale przyjeli i kazali czekać aż ktoś oddzwoni oddzwonili na drugi dzien w czasie gdy nie mogłem odebrać (praca mi niepozwalała) a zaraz potem miałem wyjazd do polski i tak wszystko się przeciągneło. Czyli wychodzi na to że naciągaczom się upiecze a ja będe musiał za to zapłacić ? A co się stanie jeśli nie zapłace a komornik nie będzie w stanie ściągnąć ze mnie długu?

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 23 paź 2009 17:35

Blondynek - kierunek specsavers.

Pisze ze "na poczatku tego roku" - teraz juz koniec pazdziernika.

Cienkie te wymowki oj cienkie.

mrprodi
Gastarbeiter

Postautor: mrprodi » 24 paź 2009 10:45

od początku roku próbowałem to załatwić na wiele sposobów. np. poprzez citizen berau ale oni po rozmowie telefonicznej z 3 mobile rozłożyli ręce i powiedzieli że jedyne wyjście to zapłacić. Dzwoniłem po adwokatach do znajomych i teraz przyszło mi do głowy żeby na internecie poszukać pomocy! Ale już czaje o co chodzi ; niema szans, będe musiał zapłacić. Dzięki za pomoc i rade :wink: Pozdrawiam!!!!!!

boratorabora
Gastarbeiter

Postautor: boratorabora » 29 paź 2009 21:05

wiesz co
kiedys zadzwonili rowniez do mnie
zgodzilem sie na jakas tam taryfe ale kiedy przyslali telefon od razu odeslalem poniewaz mi sie nie podobal

okazalo sie ze nie dotarlo do nich w ciagu 30 dni wiec nie moga rozwiazac ze mna kontraktu

finalnie zostalem beze telefonu nawet bez sim card
ale rachunek co miesic idzie hahaha
oczywiscie nie placilem poniewaz stwierdzilem ze ma to w dupie

teraz przychodza do mnie listy ze mam placic 600 albo do sadu mnie zabiora

sam jestem ciekawy zakonczenia :)

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 30 paź 2009 11:45

boratorabora pisze:wiesz co
kiedys zadzwonili rowniez do mnie
zgodzilem sie na jakas tam taryfe

rece opadaja, nastepny ktory MYSLAL ze rozumie/ze jego rozumieje

ten "komunikatywny angielski" mnie dobije ktoregos dnia

:roll:

71jkc
Rezydent

Postautor: 71jkc » 30 paź 2009 12:13

BJ nie stresuj sie zlotko , sami sie powoli naucza na wlasnych bledach najlepiej , bo inaczej nie uwierza :)

Wróć do „Prawo”