O wszystkim na tematy prawne
user1435353
Gastarbeiter

Firma w PL, ZUS w UK (NI contributions)

Postautor: user1435353 » 28 wrz 2009 12:28

Witam Szanowne Forum!

Chcialbym powrocic do watku, ktory gdzies juz byl poruszony. Podobno zgodnie z unijnymi dyrektywami mozna otworzyc i prowadzic dzial. gosp. w PL, placac skladki ZUS w UK (NI contributions) zakladajac uprzednio company ltd na wyspach.

Jezeli ktos juz to zrobil, lub ktos wie gdzie uzyskac fachowa porade prawna na ten temat to prosze o info na forum lub mojego maila najlepiej. Interesuje mnie strona techniczna takiej operacji. Tak poza tym ja mam zarejestrowana dzialalnosc jako self-employed w UK i chcialbym ja przeksztalcic w company ltd.

Mam takze pytania zwiazane z rejestracja i prowadzeniem co. ltd:
- Czy trzeba wplacac kapital zalozycielski spolki? Z reguly minimalny kapital to £1000
- Jak wyglada prowadzenie spolki ltd? Czy mozna przy pomocy jakiegos programu robic wymagane rozliczenia i deklaracje spolki (payroll, NI & tax ...) ?
- Jezeli korzystacie z ksiegowego rozliczajacego Wasza spolke - ile to kosztuje?

B. prosze o sensowne posty i niedopisywanie kretynskich odpowiedzi i komentarzy, bo glupi i naiwny nie jestem i znam ten kraj b. dobrze - mieszkalem tu i pracowalem przez 3,5 roku.

PozdrawiamPozdrawiam

Wróć do „Prawo”