O wszystkim na tematy prawne
criseldi
Gastarbeiter

Mandat w Polsce /angielski samochód/ [200zł 6p]

Postautor: criseldi » 11 sie 2009 00:01

Mandat w Polsce /angielski samochód [200zł 6p]

Wracając z pl do uk /samochodem UK i prawo jazdami UK zmienione z PL 2 lata temu/w Katowicach po miedzy tona barierek i objazdów przekroczyłem prędkość !
:oops:

Wszystko niby ok… 200zł i 6 punktów karnych , chciałem zapłacić na miejscu o co nawet prosił mnie policjant ale po otrzymaniu ID PL zauważył adres pl i wypisał mi kwitek na pocztę płacić … Gdzie ja znajdę pocztę czynną o 2 w nocy? I za 200km przekroczę granice PL… :shock:

I tak wróciłam do UK i tak jutro idę zrobić przelew na konto za mandat… ale co z punktami czy przechodzą na prawo jazdy UK bo tu mam tylko 12p a nie tak jak w PL 24p… Chyba system PL UK nie działa tak komunikatywnie - szybciej z UK do PL dostane tiket niż na odwrót? :roll:

Ale jak ktoś może rozwiać moje wątpliwości to bardzo bym prosił!
Jak to wyglada? :?: i czy punkty przepadaja po 5 latach w pl? :?:

pozdrawiam!

banita
Rezydent

Postautor: banita » 11 sie 2009 08:22

skoro nie masz polskiego prawka to punktow ci nie nalicza. trafiles na policjanta kompletnego idiote bo zamiast punktow powinien ci dowalic wysoki mandat platny gotwka na miejscu i zero punktow jako ze nie masz polskich dokumentow. zaplac 200 zl i zapomnij o temacie bo pkt ci na ang prawko nie przejda (nie umieja plywac i nie pokonaja kanalu :) )

ps. w pl punkty przepadaja po roku

Wróć do „Prawo”