O wszystkim na tematy prawne
grzesh29
Gastarbeiter

Jaki bank wybrać pracując w UK?

Postautor: grzesh29 » 03 cze 2009 15:14

Witam!Proszę o poradę jaki według Was Bank w U.K. jest najlepszy,proponuje w swojej ofercie minimum dla Nas Polaków potrzebne do życia w tym kraju.
Pozdrawiam

milicjant
Emigrant

Postautor: milicjant » 04 cze 2009 00:58

Jaki bank jest najlepszy? a jaki samochod jest najlepszy? Ilu ludzi tyle opini. Rozne banki maja rozne oferty. Niektore sa powiazane z Polskimi bankami PKO BP/Natwest (oszczedzisz na transferach do PL)inne daja korzystniejsze mortgage/loan, korzystniejsze karty.
Od pieciu lat mam konto w Barclays i nie narzekam. Po pol roku zaproponowali mi karte kredytowa (wtedy zarabialem najnizsza krajowa) a 3 m-ce temu bez problemu dostalem kredyt gotowkowy. Minusem jest overdraft. jezeli nie masz pakietu VIP 25 funtow mc(1000 funtow overdraft bez odsetek) to co 5 dni kasuja Ciebie 22 funty az splacisz co zabrales nie swoje-wiec lepiej od razu zrezygnowac z overdraft.
wiecej o bankach:
http://www.which4u.co.uk/bank-accounts/ ... 4wod6mimBA
http://www.moneysupermarket.com/currentaccounts/
http://www.myeggnest.com/Info/SQCurrent ... re%20banks

grzesh29
Gastarbeiter

Postautor: grzesh29 » 04 cze 2009 08:49

Dzięki Wielkie,przejrzałem te oferty,trochę jeszcze poszperałem na necie,po 2,5 roku rezygnuję z lloydsa i udaje się dziś do Barcleysa!Pozdrawiam

milicjant
Emigrant

Postautor: milicjant » 04 cze 2009 12:34

Jedna jaskolka nie czyni wiosny. Ktos inny moze miec inne doswiadczenia z Barclays. Sprawdz Halifax, HSBC, Abbey...
W Barclays dostaniesz karte Visa connect(nie oferuja juz Visa electron). Kupujac bilet on-line np w Ryanair zaplacisz dodatkowe kilka funtow.

grzesh29
Gastarbeiter

Postautor: grzesh29 » 04 cze 2009 14:29

Jeżeli chodzi o kartę to posiadam Vise Electron z Polski,która używam właśnie do bukowania biletów na Ryanaira,z którego głównie korzystam.
Na start w Barcley-sie dali mi overdraw 100f,po 3 miechach gdy będzie wpływać wypłata overdraw sie zwiększy.Pozdrawiam

enkidu
Gastarbeiter

Postautor: enkidu » 19 cze 2009 16:52

Byłem sobie w pracy, gdy nagle zadzwonił ktos z banku. Na początku myślałem, że to jakaś ściema - facet zapytał się, czy mam ipoda. No bo co ma mój Ipod do mojego konta bankowego? Okazało się, że ktoś zrobił kopię mojej karty (jakieś ustrojstwo zamontowane na bankomacie) i kupił kupę piosenek na iTunes, doładowania telefonów, bilety lotnicze i kupę innych rzeczy.
Zapytałem się, co mam zrobić? (nogi się pode mna ugieły) Myślałem, że będę musiał gdzieś chodzić, coś udowadniać, załatwiać. Facet powiedział:"Jedyne, co Pan musi zrobić, to przeciąć swoją kartę na pół".
W ciągu 48 godzin dostałem nową.
Na moim koncie anulowano transakcje na ponad 1200 funtów.

Dodam, że nigdy nie kupiłem żadnego ubezpieczenia czy coś takiego.

Dlatego kocham Barclays.

71jkc
Rezydent

Postautor: 71jkc » 19 cze 2009 19:16

enkidu ja tez mialam podobna historie z moimi kartami , ktos gotowke wyciagal moja kartom w kanadzie kiedy moja grzecznie w portfelu u mnie siedziala . Barklays nie narobil mi zadnych problemow pieniadze zwrocili nowe karty dostalam ale zajelo to ok 7 dni.
Grzesh pod tym wzgledem polecam ten bank i ich karty kredytowe tez. Nie polecalabym natomiast halifaxu!

user308867
Gastarbeiter

Postautor: user308867 » 04 lip 2009 22:38

ja niestety mialam dzikie problemy z barclays bank. jakis idiota przez przypadek skasowal mi debet i nie zmienil mojego adresu wiec wszystkie listy szy na stary adres. Dowiedzialam sie wszystkiego jak zadzwonili do mnie z departamentu sciagania dlugow. Dostalam prawie 500 funtow odsetek karnych plus mialam kupe problemow z rachunkami ktore nie zostaly zaplacone. takze nie polecam - ok daja ci wszystko na poczatku - karte kredytowa - tylko sprawdz jakie masz oprocentowanie - zazwyczaj jest to 29.9%. tak samo z pozyczka - zadzwonili do mnie ze oferuja mi pozyczke - i zaoferowali 24,9% - przeciez to zenada. pamietajcie ze nie ma nic za darmo banki zawsze musza na czyms zarobic.

smutna
Gastarbeiter

Postautor: smutna » 06 wrz 2009 13:09

a ja mam lloyds'a na poczatku roku zniknelo mi z konta 200f moze to nie wiele ale zawsze cos zaczelo sie w ogole od malych kwot ale ze sie nie skapnelam wyciagali wyciagali i sie uzbieralo 200f platnosci byly dokonywane przez neta pani z banku pozglaszala wsio i po tyg pieniazki byly spowrotem na koncie wiec fajnie

Wróć do „Prawo”