O wszystkim na tematy prawne
user1933773
Gastarbeiter

Sprawa odszkodowania

Postautor: user1933773 » 19 lip 2008 21:04

Witam ponowanie
Oto drugi problem ,gdzie szukam jakiej kolwiek porady.
Mianowiecie ,mieszkam i pracuje w uk juz ponad 2 lata ,ciagle dla tej samej firmy.Od jakiegos czasu nosze sie z zamiarem powrotu do polski ale nie o tym chcialem .
Od wrzesnia 2006 roku umnie w pracy ruszyl tzw"chil",praca w niskich temperaturach okolo 2-4 stopni .
Pracodawca niestety niedal mi odpowiedniej odziezy ochronnej
i od marca 2007 roku zaczelem miec problemy z stawami inaczej zmiany reumatyczne ,podejzewam ze jest to spowodiowane czestymi zmianami temperatur
na jakiej jestem narazony w pracy.
Od marca 2007 wiele razy musialem isc na chorobowe gdyz opuchniete stawy
niepozwalaly mi podjac pracy.Kilka razy rowniez z tegoz to powodu bylem w szpitalu.
Wkoncu moj pracodawca uznal ze miarka sie przebrala i uruchomil proces zwolnienia dyscyplinarnego wobec mojej osoby.
Awiec czy ktos mial podobny przypadek a moze slyszal o czyms podobnym.
Nieukrywam ze nosze sie zamiarem wytoczenia sprawy sadowej o odszkodowanie za uszczerbek na zdrowiu.
moze zna sie ktos bardziej na prawie w uk niz ja ,moze ktos ma jakies konatakty albo wie gdzie sie udac po porade w tej sparwie ????????
wszystkie posty napewno przeczytam

Pozdrawiam

Seba78
Gastarbeiter

Postautor: Seba78 » 01 wrz 2008 18:26

jezeli ci pracodawca niezapewnil odpowiedniej odziezy to jest to jego wina, jezeli znajdziesz swiadkow ktorzy potwierdza ze takowej odzierzy niedostales to mozesz ich spokojnie pozwac, najlepiej bys mial jakby twoj lekaz potwierdzil ze twoje problemy ze stawami sa spowodowane niska temperatora. Pracodawca ma obiowiazek zapewnic ci nalezyta odzierz ochronna jesli takowa jest wymagana

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 01 wrz 2008 19:33

Moze moj tekst jest nie na miejscu, ale duzo osob w UK nadal mysli ze w Polsce -20 stopni to normalka...

Pytales sie moze o te odziez ? Najnormalniej w swiecie wystarczylo poprosic na pismie o podstawe nie zapewnienia takowej odziezy i/lub zwolnic sie. Mysle, ze zdrowie jest wazniejsze niz pare funtow...

amiller
Gastarbeiter

Sprobuj skontaktowac sie z firmami

Postautor: amiller » 23 mar 2009 15:44

jest wiele firm typu odszkodowania uk np http://www.moje-odszkodowanie.co.uk/ mozesz zostawic swoj kontakt a ktos zadzwoni do ciebie i ci da znac czy sie to kwalifikuje do odszkodowania, czy nie. Jesli tak to zalatwia cala sprawe za ciebie bez, zadnych oplat ani prowizji. Takie firmy zarabiaja poprzez uzyskiwanie kosztow sadowych od ubezpieczyciela.

user379385
Gastarbeiter

Postautor: user379385 » 25 mar 2009 20:14

Zajmuje sie uzyskiwaniem odszkodawan. Zadzwon do mnie 07541 500191. J

gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 25 mar 2009 20:51

Uwaga! Potencjalny oszust!

Ludzie od takich trzymać się jak najdalej. Od pomocy ze wszelkimi odszkodowaniami są licencjonowane firmy, a nie jakiś chmyz z komórką.

Wróć do „Prawo”