witam serdecznie wszystkich na forum.13 czerwca przyjechalam do Anglii,w Polsce pracowałam do końca maja (umowa o pracę),nie rejestrowałam się w polskim urzędzie pracy,bo wiedziałam że wyjeżdżam.W Anglii teraz nie pracuję,tylko mąż.Mam dziecko,które zacznie szkołe w Anglii.Nie mam IN.Znajoma powiedziała mi,że mogę ubiegać sie z tutejszego urzędu pracy zasiłek dla bezrobotnych.Moje pytanie brzmi czy to jest prawda ?a jeżeli tak to jakie dokumenty będą mi potrzebne?Czy muszę wrócić do Polski i tam się zarejestrować?Jak to wygląda prawnie?Z góry dziękuję za pomoc Ewa.
Nie wiem czy podam Ci zbyt dobre info,ale musisz udać sie do JOB CENTRE najblizszego w swoim rejonie i tam sie zorientować( mozesz ewentualnie zadzwonić i spytać) do Polski nie musisz się rejestrować,przecież jestes w Anglii;-) nie mam pojęcia co mogą wymagać,wiem tylko tyle że kwota takiego zasiłku nie jest duża;-( ale być może ze względu na dziecko będziesz w innej sytuacji.Pozdrawiam
To ja jestem kandydatka ale nie do zrzutki,tylko do wzięcia kasiorki,albo piszę sie na jej liczenie potem noga za pas i juz mnie nie ma,jeśli bedzie to spora sumka rzecz jasna,żeby mi sie opłacało hehe to kiedy rusza ten interes?
Artur79 mówiąc że nie wiem czy mi serce wytrzyma miałam różne rzeczy na mysli;-p nie musi się to wiazać z uczuciem lub patrzeniem troche wyobraźni haha
Kwalfikuje sie już lepiej szkoda tylko że nie zgadza sie z faktami rzeczywistymi bo o to raczej nie musiałabym sie martwić ,że sięgnie za głeboko hihihi