O wszystkim na tematy prawne
adusia25
Gastarbeiter

The Disclosure and Barring Service

Postautor: adusia25 » 13 kwie 2014 22:03

Witajcie, The Disclosure and Barring Service, wiem, ze to zaswiadczenie o niekaralnosci. Czy jest to sprawdzanie historii na terenie anglii czy rowniez w polsce?

Z góry dzieki :)

marekleyton
Rezydent

Re: The Disclosure and Barring Service

Postautor: marekleyton » 21 kwie 2014 17:24

adusia25 pisze:Witajcie, The Disclosure and Barring Service, wiem, ze to zaswiadczenie o niekaralnosci. Czy jest to sprawdzanie historii na terenie anglii czy rowniez w polsce?

Z góry dzieki :)

zeby sie starac o angielskie DBS musisz miec potwierdzony pobyt przez ostatnie 5 lat w UK ,i nie opuscic wyspy na dluzej niz 187 dni w przeciagu ostatniej pieciolatki

wtedy dostaniesz

jesli nie ,musisz dostrczyc z polski swiadectwo o niekaralnosci

ironick
Emigrant

Postautor: ironick » 22 kwie 2014 15:14

marekleyton pisze:

zeby sie starac o angielskie DBS musisz miec potwierdzony pobyt przez ostatnie 5 lat w UK ,i nie opuscic wyspy na dluzej niz 187 dni w przeciagu ostatniej pieciolatki

wtedy dostaniesz

jesli nie ,musisz dostrczyc z polski swiadectwo o niekaralnosci

no nie wiem,
ja tu nie jestem 5 lat, a adresy musialam podac owszem - z ostatnich 5., wiec takze z pl
i wszystkie wczesniej uzywane nazwiska (nie tylko w ciagu ostatnich 5. lat ;) )
ja nic nie dostarczalam w kazdym razie

generalnie nie jest napisane czy dziewczyba sie stara, czy ja sprawdzaja

marekleyton
Rezydent

Postautor: marekleyton » 12 maja 2014 17:37

ironick pisze:ja tu nie jestem 5 lat, a adresy musialam podac owszem - z ostatnich 5., wiec takze z pl

jesli ciebie sprawdzaja to dlatego podjesz wszstkie adresy spoza granic UK bo to lezy w ich gestii , New Scotland Yard kontaktuje sie z MSW danego kraju i zapytuje...

jesli to ty potzrebujesz ...np do licencji SIA , lub do pracy jako HC .. lub ChC musisz sama dostrczyc te dokumenty

ironick
Emigrant

Postautor: ironick » 13 maja 2014 23:25

marekleyton pisze:jesli ciebie sprawdzaja to dlatego podjesz wszstkie adresy spoza granic UK bo to lezy w ich gestii , New Scotland Yard kontaktuje sie z MSW danego kraju i zapytuje...

jesli to ty potzrebujesz ...np do licencji SIA , lub do pracy jako HC .. lub ChC musisz sama dostrczyc te dokumenty

ale ci sie przypomnialo... ;)

ironick pisze:
generalnie nie jest napisane czy dziewczyna sie stara, czy ja sprawdzaja

Wróć do „Prawo”