O wszystkim na tematy prawne
witkacy26
Gastarbeiter

odszkodowania.co.uk sprzedaje adresy e-mailowe

Postautor: witkacy26 » 04 kwie 2014 22:58

Uwaga na firmę odszkodowania.co.uk

Skontaktowałem się z nimi jakiś czas temu w celu rozmowy w sprawie wypadku motoryzacyjnego. Ponieważ nie ma możliwości bezpośredniego zadzwonienia (a przynajmniej wtedy nie było) skorzystałem z formularza kontaktowego, w którym podaje się swoje dane oraz email i numer telefonu.

Po upływie 3-4 miesięcy na adres pocztowy który im podąłem zaczęły przychodzić wiadomości reklamowe (spam) od różnych polskich firm w Wielkiej Brytanii. Adres ten podałem TYLKO IM - każdej firmie podaję inny, na wypadek właśnie czegoś takiego (tzw. catch-all).

Podsumowując - wyżej wymieniona firma prawnicza sprzedaje bez zgody i wiedzy osób ich dane osobowe firmom trzecim. Coś takiego jest niezgodne z prawem i firma prawnicza to ostatnia firma po jakiej bym się tego spodziewał. Jest to również niezgodne z jakimikolwiek zasadami dobrego prowadzenia biznesu oraz współżycia międzyludzkiego. Robiąc coś takiego firma odszkodowania.co.uk wystawia jak najgorsze świadectwo jakości swoich usług. Choć szukam właśnie dobrej firmy prawniczej, od nich będę się trzymał z daleka.

Usercostam
Rezydent

Postautor: Usercostam » 05 kwie 2014 09:52

Wróć do „Prawo”