Wycieczki, spacery, spotkania, miejsca do zwiedzania, wakacje
AntToN
Gastarbeiter

Re: Gdzie na wakacje

Postautor: AntToN » 23 sie 2016 00:57

Przecież my w UK mamy cały czas wakacje :D

Lintex
Gastarbeiter

Postautor: Lintex » 24 sie 2016 12:10

Polecam Karaiby. Piekne widoki

karolbinder
Gastarbeiter

Postautor: karolbinder » 25 sie 2016 10:41

Jak wracacie często do Polski to ja polecam skorzystać z wyszukiwarki atrakcji Pozytywka.
Ostatnio jak wróciłem na śląsk do rodziny to korzystałem z tego i zwiedziłem z 30 parę miejsc, między innymi właśnie dzięki tej stronce :)

Seba111a
Gastarbeiter

Postautor: Seba111a » 30 sie 2016 12:39

Super, dzięki wielkie :)

Rodak33
Gastarbeiter
Kontaktowanie:

Postautor: Rodak33 » 04 wrz 2016 10:11

Zdecydowanie Karaiby :)

asierp
Gastarbeiter

Postautor: asierp » 14 lis 2016 07:39

My głównie jeździmy do Polski z uwagi na to, że odwiedzamy rodzinę. Zwylke pierwszy tydzień siedzimy u rodzinki. Na drugi tydzień wybieramy się gdzieś w Polskę. W tym roku właśnie takie wakacje planujemy w grudniu Na początku święta w Warszawie a potem jedziemy w góry. Już zabukowaliśmy sobie apartament. Wybralismy Polanicę. Spędziliśmy tam dwa tygodnie w zeszłym roku. W tym wybieramy się tam ponownie. Bardzo fajna miejscowość, jest co robić. Sporo dobrze utrzymanych stoków narciarskich.
Zerknijcie sobie tutaj:
https://apartamentzogrodem.pl/

Na stronie jest adres apartamentu.

Dacza21
Gastarbeiter

Postautor: Dacza21 » 15 lis 2016 07:50

A czy nikt z Was nie myślał by wakacje spędzić dość nietypowo i polecieć do Australii ? Osobiście bardzo ciekawi mnie Australia i kiedy będzie okazja na pewno tam polecę i pozwiedzam :)

marta7
Gastarbeiter

Postautor: marta7 » 16 lis 2016 13:58

Jakby ktos z Was nie miał pomysłów na wakacje to polecam stronkę http://pomyslnawczasy.pl
. Ja dużo się dzięki niej dowiedziałam :D

tizog
Gastarbeiter

Postautor: tizog » 17 lis 2016 07:36

Ja jestem zakochany w polskich górach. Mamy tam naprawdę świetne widoki. Nad Morskim Okiem pewnie większość była, ale polecam z Morskiego Oka wejść ja szlak Pięciu Stawów. Tam jest niesamowicie.

Kostek82
Gastarbeiter
Kontaktowanie:

Postautor: Kostek82 » 15 gru 2016 16:42

My też, ilekroć się tylko dało, uciekaliśmy w polskie góry, głównie karkonosze, no ale właściwie wszystko potrafiło nam podejść - może poza zatłoczonymi krupówkami, ale o tym kiedy indziej ;)

W każdym razie jeździmy też w Bieszczady i często się zdarza, że uciekamy w trasy tak rzadko wykorzystywane przez ludzi (tak, są takie jeszcze), że w zasadzie zdarza się, że idziemy po bardzo stromych przejściach, nie raz nawet obowiązkowo trzeba się trochę powspinać, także wszystkim pasjonatom i lekkim świrom, którym brakuje wrażeń polecam się zabezpieczyć - http://protekt.com.pl/?page=kategoria - i poszukać tras, w których po prostu ludzi nie ma, bo najzwyczajniej w świecie nie są w stanie fizycznie przejść niektórych szczelin, a mówię Wam, że po tym wrażenia niezapomniane - głównie dlatego, że się człowiek czuje wyróżnionym konkwistadorem ;)

marrek44ds
Gastarbeiter
Kontaktowanie:

Postautor: marrek44ds » 19 gru 2016 17:39

Jeśli planujecie wyjazd na wakacje to może też zastanowicie się nad wypożyczeniem jachtu ? Czarter jachtów to coraz bardziej popularna metoda korzystania z jachtów. Ostatnio wpadłem w tym zakresie na ofertę, https://zegluj.pl/ do wyboru jachty żaglowe i jachty motorowe. Możliwości wypożyczenia/ wynajmu / czarteru jachtów w całej Polsce i zagranicą w atrakcyjnych miejscowościach. Warto wcześniej zarezerwować wybrany model !

foxi1
Gastarbeiter

Postautor: foxi1 » 21 sty 2017 10:51

My od wielu lat wrażamy ten sam model załatwiania i spędzania wakacji.
Kupujemy lot koniecznie tani ,czasami pół roku i wcześniej przed wylotem,Później mamy czas na przygotowanie,
by nie tracić czasu właśnie na miejscu. Internet ,przewodniki itp. idą w ruch Ostatnio byliśmy w Portugalii i bardzo przydał się przewodnik o Lizbonie zakupiony w dyskoncie internetowym
http://aros.pl/ksiazka/lizbona-przewodnik-celownik
Bardzo przydatne są różnego rodzaju fora i z tego często korzystamy.
Następnym krokiem jest jakieś lokum i wypożyczenie samochodu jeżeli jest to konieczne, a w Portugalii było. Wakacje wspaniałe i tanie.

Pacunia
Gastarbeiter

Postautor: Pacunia » 26 sty 2017 10:10

Ja w tym roku ze znajomymi postawiłam na wyjazdy nurkowe. W końcu Egipt plus nurkowanie na rafie to idealne połączenie na aktywne wakacje :)

sarapietrzak
Gastarbeiter

Postautor: sarapietrzak » 09 lut 2017 15:03

Może Hiszpania? Jeśli nie lubicie plażowania to możecie pomyśleć o wynajęciu jachtu. Bardzo dobrą ofertę ma dla Was firma Globtourist. Myślę, że taki aktywny wypoczynek spodoba się wielu z Was.

Elka084
Gastarbeiter

Postautor: Elka084 » 12 lut 2017 17:55

Do Grecji czy na Kanary leci teraz co 3 osoba,natomiast mało kto może pochwalić sie wycieczką w tak egzotyczne miejsce jak Japonia :) Dla mnie wybór by był prosty :) Lepsza jedna porządna wycieczka, która zostanie w pamięci na zawsze :)

Wróć do „Wycieczki i wakacje”