Tematy związane ze zdrowiem, medycyną i sprawami rodzinnymi.
user2056637
Gastarbeiter

Prosze o pomoc - ciężkie złamanie, przed operacją, bez kasy

Postautor: user2056637 » 14 paź 2008 00:34

mam ciezka sytuacje,pozniewaz zlamalem obojczyk z przemieszczeniem 2 tyg temu.Dzisiaj lekarz mi powiedzial ze musze siedziec jeszcze 4 tyg i po tym okresie prawdopodobnie bede mial operacje i blache laczaca te dwie kosci.Nie znam sie na tutejszych prawach ale czy moge ubiegac sie o jakas pomoc materialna od jakiejs instutucji??jestem prawie bez pieniedzy a jeszcze dluga droga do powrotu do zdrowia;(
Problem polega na tym ze nie mam kontraktu tylko pracuje w agencji ponad rok,prosze o pomoc jak i gdzie moge sie ubiegac o jakies pieniazki

z powazaniem ...

martunia84
Gastarbeiter

Postautor: martunia84 » 31 paź 2008 15:16

witam...pracujesz dla agencji ale to nie zwalnia ich od obowiazku placenia w razie choroby co powinni zrobic tak jak kazda inna firma.jak widac jestes w bardzo ciezkiej sytuacji szczegolnie ze masz miec operacje i jest to bardzo powazne co rowniez uniemozliwia ci kontynuowanie pracy i pozostajesz bez srodkow do zycia.pierwsza rzecz to musisz wziasc zwolnienie od lekarza poswiadczajace twoj stan zdrowia i niemoznosc do pracy zanies to do agencji.jesli ci nie chca pomoc to zglos sie do CITIZENS ADVICE BIURO ktore pomaga ludziom w trudnych sytuacjach a szczegolnie jesli jest problem z pracodawca a jak rozumiem pracujesz juz dla nich rok wiec to nie tydzien.mozesz rowniesz zglosic sie do JOBCENTREPLUS i powiedziec ze potrzebujesz zasilku gdyz nie jestes w stanie pracowac to nazywa sie jakos INCOME SUPPORT rowniez recepty na leki bedziesz miec wtedy za darmo jesli beda ci potrzebne.tyle jak narazie z tego co wiem i zycze powodzenia i szybkiego powrotu do zdrowia :)

user2056637
Gastarbeiter

Postautor: user2056637 » 02 lis 2008 19:50

dziekuje za info,zanioslem zwolnienia do agencji oni podobno maja zaplacic ale...i pojawil sie nowy problem,przyjechalem do Polski zeby tutaj pojsc przywatnie do lekarza i zaczerpnac porzadnej porady...w agencji nic mi nie zaplacili wiec napisalem maila dlaczego tak jest...no i dostalem odpowiedziec ze oni wyslali moje zwolnienia do tej swojej glownej siedziby a tamci zgubili,heh jak dzieci w piaskownicy pogubily zabawki,masakra.Teraz mam isc do swojego lekarza i wziasc nowe,tylko jak skoro jestem w polsce teraz ,a po drugie nie wiem czy tak lekarz do razu wypisze mi nowe zwolnienie...lipa juz nie chce mi sie tej chamskiej anglii,wsszyscy kombinuja iklamia!!!
ps.martunia a ty gdzie przebywasz?

Wróć do „Zdrowie, Medycyna, Rodzina”