MarcFloyd pisze:Niezupelnie. Ryzyko powiklan jest zawsze (o czym napisalem), jak przy kazdej interwencji chirurgicznej. Jest to malenki procent ale jest, to fakt.
MarcFloyd pisze:Co do "plusow" to nie jest tak. Jesli masz teraz -2.5 to na starosc mozesz rownie dobrze miec w okolicach zera jak i -2.5 na dal i +2.5 do blizy - sa to takie "lamane" szkla. Tak ze to zawsze loteria, argument chybiony.
Chciałeś mnie poprawić i podałeś absolutnie błędną informację. Już wytłumaczyłem na czym różnica polega.
Do Twojej prośby odnośnie procentu komplikacji przy zabiegach tego typu - nie chce mi się dłubać w necie i uśredniać dane. .
On October 10, 2006, WebMD reported that statistical analysis revealed that contact lens wear infection risk is greater than the infection risk from LASIK. Daily contact lens wearers have a 1-in-100 chance of developing a serious, contact lens-related eye infection in 30 years of use, and a 1-in-2,000 chance of suffering significant vision loss as a result of infection. The researchers calculated the risk of significant vision loss consequence of LASIK surgery to be closer to 1-in-10,000 cases.
nie znaczy że jest bezpieczne, ani że za 20 czy 30 lat nie spowoduje większych problemów niż nam się wydaje.
Wróć do „Zdrowie, Medycyna, Rodzina”
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 40 gości