Tematy związane ze zdrowiem, medycyną i sprawami rodzinnymi.
karolina1258
Gastarbeiter

Czy ktoś z was rodził w Ealing Hospital ???

Postautor: karolina1258 » 19 sie 2008 15:14

Witam, w grudniu mam urodzic dziecko w Ealing Hospital NHS Trust jesli ktos z was rodzil w tym szpitalu prosze o kilka informacji:
1. Jaka jest opieka w tym szpitalu.
2. Jakie sa dostepne znieczulenia.
3. Po jakim czasie wypuszczaja do domu.
4. Czy może w personelu znajduję się jakiś polak/polka lub może po prostu tłumacz. Niestety z moim angielskim słabo boję się że się nie dogadam i jeszcze ten cały poród!!!!
5. I ogólnie na temat tego szpitala.

BĘDĘ NA PRAWDE BARDZO WDZIĘCZNA!!!! :(

Jasmen
Gastarbeiter

Postautor: Jasmen » 22 sie 2008 19:45

Czesc Karolina.
Z tej strony jedyna jak dotad pielegniarka Polka na Ealing Hospital,na oddziale polozniczym.Chetnie odpowiem na Twoje pytania.Moze komus jeszcze sie to w przyszlosci przyda.
Wiec po kolei.
Opieka w szpitalu.Mysle,ze taka sama jak w innych szpitalach.Oddzial jest jak to sie mowi busy,co w praktyce oznacza,ze mamy bardzo duzo pracy.Wszystko ciagle w biegu,by sie ze wszystkim wyrobic.Co nie oznacza,ze nie mamy czasu dla pacjenta.
Znieczulenie.
Mozesz dostac srodki przeciwbolowe w postaci zastrzyku,gazu,ktory poprostu wdychasz,a on Cie troche oglupia.Taki maly odlot.I jeszcze jedno znieczulenie dosc popularne-Epidural,czyli znieczulenie zewnatrzoponowe,czyli prosto mowiac zastrzyk w kregoslup.Jest to dosc bezpieczna metoda znieczulenia.
Czas wypisu.Jesli wszystko jest ok to mozliwy jest wypis juz po 6 godzinach,a juz najpozniej na drugi dzien po porodzie.Po cieciu cesarskim pelne trzy dni musisz spedzic w szpitalu.Od tego nie ma odstepstw.
Co do jezyka angielskiego.Mozna prosic o tlumacza,ale najmilej jest widziane,jesli przyjdziesz do porodu z kims kto mowi po angielsku,np.przyjaciolka,kolezanka,ktos z rodziny.Ja rowniez sluzylam wielokrotnie za tlumacza:-),bo akurat bylam na dyzurze.A nawet jesli przyjdziesz sama to dasz rade,uwierz tylko w siebie:-)
I ogolnie o szpitalu.Pare miesiecy temu pojawil sie w prasie bardzo nieprzychylny artykul o Ealing Hospital.I prawde mowiac nie zgadzam sie z tym co tam napisali.Na moim oddziale jest czysto,nie biegaja zadne robale czy szczury.Czytalam o tym pare dni temu,ze w angielskich szpitalach jest to na porzadku dziennym.
Posilki w moim szpitalu sa zroznicowane,dobrane wg gustu pacjenta,a opieka...No coz.Przyjdziesz to sama zobaczysz.I mam nadzieje,ze sie nie rozczarujesz.

Podaje Ci mojego maila.Napisz,podam Ci numer telefonu to odpowiem na inne pytania,ktore przyjda Ci do glowy.
az1972@poczta.onet.pl

A tak przy okazji
POZDRAWIAM WSZYSTKIE NASZE RODACZKI I ICH MALENSTWA,KTORE PRZYSZLY NA SWIAT NA EALING HOSPITAL I KTORE MIALAM OKAZJE POZNAC.I TE,KTORYCH NIE POZNALAM ROWNIEZ GORACO POZDRAWAIAM.ZOBACZYMY SIE NASTEPNYM RAZEM.TRZYMAJCIE SIE!!!!!!!!!

Agnieszka

dziubek752
Gastarbeiter

zmiana szpitala

Postautor: dziubek752 » 21 wrz 2008 12:33

witam!

Jestem w 23
miesiacu ciazy i do tej pory na wszystkie badania chodzilam wlasnie do
ealing hospital,moje wrazenie bardzo przyjemne szpital tez,ale za 2 tyg
wyprowadzamy sie poza londyn konkretnie do Grays essex,chcialabym wiedziec
jak to wyglada ze zmiana szpitala??czy jest jakis dobry szpital w okolicy
grays? kompletnie sie nie orientuje,staram sie cos znalezc w necie ale nie