Tematy związane ze zdrowiem, medycyną i sprawami rodzinnymi.
monitka
Gastarbeiter

Dodatkowe zajęcia dla 8 latka, pomóżcie:) SW15

Postautor: monitka » 01 maja 2013 14:34

Witam wszystkie mamy:) Od miesiąca mieszkamy z mężem i synem w Londynie, jestem więc tu nowa i jeszcze zielona co do jakichś atrakcji w okolicy- mieszkamy dokładnie w Roehampton SW15.Poza parkiem niczego się nie doszukałam.
W związku z tym mam do was pytanie- jak można zorganizować- szczególnie synowi 8 lat- czas, bo widzę jak mi się w domu męczy bez kolegów i placów zabaw, jak to do tej pory było w PL. Czekamy na razie na przyjęcie do szkoły, co jeszcze pewnie potrwa, więc pomóżcie jeśli możecie i coś wiecie o jakichś dodatkowych zajęciach dla dzieciaków w tym wieku i w tej okolicy. A może są jakieś mamy mieszkające niedaleczko z dziećmi w podobnym wieku, z chęcią nawiążę znajomość:)

I jeszcze drugie pytanie, jak to w przypadku waszych dzieci było z przyjęciem do szkoły? Jak długo czekaliście na decyzję i czy wymagali potwierdzenia adresu? Pozdrawiam.

irotom
Gastarbeiter

Postautor: irotom » 09 sie 2013 01:30

Hej,
lepiej pozno niz wcale...
Masz: Legoland, Thorpe Park i Chessington World of Adventure w praktycznie tej samej odleglosci od swojego miejsca - jakies 45 minut jazdy. Do tej pory bylem w 2 razy z Synem w Legolandzie i samemu w Thorpie. Fajna sprawa tylko do Thorpu sprawdz zeby byl powyzej 140cm wzrostu bo tak to moze nie pojezdzic a maja naprawde fajne kolejki.
Pozdrawiam,
Irek

monitka
Gastarbeiter

Postautor: monitka » 09 sie 2013 11:57

Dziękuję bardzo Irku za pomoc:) :lol: przydadzą mi się Twoje podpowiedzi :idea: Myślałam , że odzew będzie większy hihi no ale cóż...

Wróć do „Zdrowie, Medycyna, Rodzina”