Tematy związane ze zdrowiem, medycyną i sprawami rodzinnymi.
user1810967
Gastarbeiter

Co robic by nie zaszkodzic ?

Postautor: user1810967 » 08 mar 2013 15:03

Jestem matka 30 letniego syna , ktory jest chory na schizofrenie od 14 lat. Czy jest sens sciagac Go do UK ? Chodzi mi o to , ze nie ma on jeszcze renty przyznanej na stale w Polsce ( pomimo , ze jest chory od 14 lat ) Co musiala bym zrobic po przywieziezieniu go do UK ...pewnie przetlumaczyc jego decyzje z Zusu i orzeczenie ,ze jest chory... I co dalej, czy mialby tu dostep do takich samych lekow , ktore bierze w Polsce i czy dostal by tu jakis zasilek ze wzgledu na to ze, jest chory , w Polsce pobiera rente socjalna przyznana do 2015 roku i musi chodzic do psychiatry co miesiac lub dwa.. Hm ...a, moze jednak zostawic go w Polsce i czekac , az dadza mu stala rente. ON tak bardzo chce byc ze mna, bo nikt mu nie zapewni takiej opieki jak ja matka , a ja niestety zmuszona bylam wyemigrowac za chlebem do Angli . No i mam teraz dylemat co robic ....Poradzcie mi prosze, moze ktos byl w podobnej sytuacj.

Wróć do „Zdrowie, Medycyna, Rodzina”