Tematy związane ze zdrowiem, medycyną i sprawami rodzinnymi.
adusia84
Gastarbeiter

Proszę pomóżcie mojej siostrze

Postautor: adusia84 » 08 kwie 2013 09:04

Witam
od razu chcę poinformować ,że prowadzę również zbiórkę na forum moja wyspa, jednak zbiórka utknęła poza połową potrzebnej kwoty a czas nagli, i pewna osoba z forum moja wyspa podsunęła mi pomysł żeby również tutaj założyć wątek. I tak też czynię

Mam 16 letnią siostrę, która urodziła się z wadą serca HLHS , przeszła trzy operacje i wszystko było ok. do wiosny 2011 roku , wtedy zaczęły się infekcje , biegunki, i zaokrąglił sie brzuch, kiedy w końcu udało sie mamie załatwić wizytę w Prokocimiu w klinice , to lekarz stwierdził enteropatię wysiękową z utrata białka i jonów PLE, Oliwia była na klinice od lutego2012 do czerwca 2012 , później we wrześniu znowu wylądowała na klinice , tym razem stwierdzono zakrzepicę, zostały przepisane leki i Oliwia musi co drugi dzień a czasami codziennie badać poziom INR specjalnym aparatem. Do tej pory mieliśmy wypożyczony z fundacji , ale musieliśmy zwrócić bo pożyczają tylko na pół roku i kolejne dziecko już na niego czekało,więc w tej chwili zostało nam jedynie zakupić taki aparat ponieważ Oliwia będzie musiała stale monitorować poziom INR ( a nie tak jak na początku przypuszczano ,że przez 6 miesięcy i wszystko wróci do normy). Niestety nie stać nas na to , bo OLiwia przyjmuje bardzo dużo leków miesięczny koszt to ok 1000zł , mamy subkonto w fundacji jednak wpłaty są znikome , liczymy na 1% podatku ale to dopiero pod koniec roku będzie rozliczone. Błagam może ktoś zechce nam pomóc w zakupie tego aparatu i pasków ( paski mama kupowała w hurtowni i płaciła ok 700 zł na pól roku jej wystarczyło ) Pieniążki można wpłacać przez paypal adusia84@interia.eu lub przez http://www.gofundme.com/2fm174
Odpowiem na wszystkie pytania, mogę przesłać dokumenty na potwierdzenie choroby i sytuacji materialnej.
Pozdrawiam Bernadetta

Obrazek

adusia84
Gastarbeiter

Postautor: adusia84 » 08 kwie 2013 09:07

W chwili obecnej brakuje nam już tylko 120 funtów

mój paypal adusia84@interia.eu

adusia84
Gastarbeiter

Postautor: adusia84 » 09 kwie 2013 13:26

Hej wszystkim

Brakuje nam już tylko 97 funtów