Postautor: martaian » 15 lut 2012 09:44
Czesc,Weroniko z tego co sie orientuje to musisz miec lekarza rodzinnego(GP),napewno jest kilku w twoim miescie poszukaj z twoim post code na necie,i bedziesz musiala sie tam zarejestrowac oni ci juz przyznaja lekarza ale i masz wybor ktorego chcesz.w tedy twoj gp powinien cie skierowac do ginekologa jesli masz problemy ginekologiczne,no i od tego sie zaczyna.z tego co sie orientuje jesli nie masz dzieci ani twoj maz(partner)to napewno dostaniesz 3 proby,wpisza cie na liste i trzeba w tedy juz czekac,podobno proces czekania jest dlugi,ale z tego co slysze to nie jest tak zle.Ja juz przeszlam ten proces i w ostatnim momencie zalatwiania formalnosci powiedzieli mi ze nie dostane in-vitro na fundusz zdrowia poniewaz moj maz ma juz dziecko z poprzedniego zwiazku,takze sama nie wiem co mam robic,jak na razie nikt nie chce mi pomoc,chetni sa ale prywatnie zrobic,cena to porazka,co najgorsze jest to ze moje ogniska endometriozy sie odnowily,i poprostu umieram z bolow czasami.powodzenia zycze i cierpliwosci.