Tematy związane ze zdrowiem, medycyną i sprawami rodzinnymi.
asiulka19892
Gastarbeiter

skarga na lekarza-czy warto pisac i gdzie? doradzcie

Postautor: asiulka19892 » 23 mar 2012 22:04

witam kilka dni temu poszlaam do mojego gp (jest to taki koles z pakistanu) powiedzialm mu ze zle sie czuje od ponad dwoch tyg. poslluchal mojego serca ale przez koszulke jeszcze ok rozumiem to ale czego niezrozumiem to to ze... hcialm od niego skierowanie na badanie krwii to powiedzial tak to on jest lekarzem i on wie co dobre wiec nic mi nie jest wez paracetamol a o badaniach to nfz nie ma pieniedzy na takich ludzi jak ja.... dzis zrobilam prywatne badania krwii wyszly zle mam jakies zakarzenie organizmu jakas bakteria sie wkradla i musze brac antybiotyki duzo kasy wydalam na lekarza prywatnego i badania... i w taki sposob czy ja powinnam zlozyc na niego skarge ze tak mnie potraktowal bo na dobra sprawe to jest on rasista i wcale jest nie pomocny bo takich rzeczy sie nie mowi on dostaje kase za to ze musi pomagac tak zawod wybral tylko jak to by byl ktos z jego rodziny by gadal inaczej... gdzie mozna skladac skargi i czy warto...???? bo czeka mnie kosztowane i dlugie leczenie

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 24 mar 2012 07:40

Od takich rzeczy jest PALS - ich ulotki mona znalezc w kazdej przychodni.

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 24 mar 2012 14:35

AlexDabek
Gastarbeiter

Postautor: AlexDabek » 04 cze 2012 18:27

skarzyc warto, szczegolnie jesli sprawa zaniedbania byla powazna. Z zawodu zajmuje sie pozywaniem lekarzy i szpitali za zaniedbania w sztuce lekarskiej i z tego tytulu wiem tez sporo na temat skarg do NHS choc to inna para kaloszy. Istotne jest by skarge przedlozyc na pismie a nie slownie gdyz tym sposobem potraktowana bedzie ona powazniej i masz tez dowod tego ze skarga zostala zlozona w razie gdybys chciala ciagnac sprawe dalej w sadzie.

Sprawy powinne byc raportowane jak najszybciej gdyz z reguly sprawy starsze niz rok NHS ma prawo (ale nie obowiazek) rozpatzyc.

Podslylam link do strony gdzie mozna sciagnac wzor listu. Bardzo przydatne. Wazne by podac wszystkie detale i jesli chcesz by lekarz/szpital odpowiedzial na konretne pytania, to zawrzec warto te pytania w liscie.

http://www.avma.org.uk/data/files/pages ... letter.pdf

Mam nadzieje ze te informacje sa pomocne ale chetnie odpowiem na dalsze pytania

alexdabek@boltburdonkemp.co.uk

Wróć do „Zdrowie, Medycyna, Rodzina”