Tematy związane ze zdrowiem, medycyną i sprawami rodzinnymi.
KarolZ9
Gastarbeiter

Transport zwłok z Anglii do Polski

Postautor: KarolZ9 » 17 maja 2021 09:08

Potrzebuję pomocy w sprawie organizacji jak i samego transportu bliskiej zmarłej. Na wyspach byliśmy stosunkowo krótko i słabo się wiem gdzie i co muszę załatwić. Może ktoś się orientuje jakie dokumenty muszę skompletować? Albo jaka jest godna polecenia firma zajmująca się transportem jak i wszelkimi formalnościami?

PawloM3
Gastarbeiter

Re: Transport zwłok z Anglii do Polski

Postautor: PawloM3 » 17 maja 2021 15:00

Witaj, moje kondolencje. Aby sprowadzić zwłoki do Polski będziesz potrzebował kilku dokumentów i zezwoleń. Pierwszy powinieneś otrzymać już w szpitalu , a kolejne sukcesywnie zbierać w Angielskich urzędach, potrzebne będzie także zaświadczenie z Polskiego urzędu (takiego blisko miejsca zamieszkania), oraz decyzja zezwalająca na transport zwłok z Polskiego konsulatu, gdzie na stronie wypisane są wszystkie dokumenty potrzebne aby konsul wydał takowe zezwolenie https://www.gov.pl/web/wielkabrytania/zaswiadczenie-na-sprowadzenie-zwlok-lub-prochow-szczatkow-do-kraju
Oczywiście najłatwiejszym sposobem jest oddanie sprawy w ręce profesjonalnej firmy. W podobnym przypadku prosiliśmy o pomoc firmę Anielski Orszak, Panowie szybko i sprawnie załatwili wszelkie niezbędne formalności, profesjonalnie zajęli się transportem, a ciało wraz z dokumentami zostało dostarczone w umówionym terminie do Polski. Z czystym sumieniem mogę polecić https://anielski-orszak.pl/

nkalloys870
Gastarbeiter
Kontaktowanie:

Re: Transport zwłok z Anglii do Polski

Postautor: nkalloys870 » 26 lis 2025 08:21

Neelkamal Alloys LLP is a major Stainless Steel Round Bar Manufacturer in India, Stainless Steel Sheet, Duplex Steel Round Bar, and Super Duplex Steel Plate Manufacturer, supplier, and exporter in India.

Wróć do „Zdrowie, Medycyna, Rodzina”