Tematy związane ze zdrowiem, medycyną i sprawami rodzinnymi.
kinia24
Gastarbeiter

Mamy z Wembley i okolic - szukam pomocy:(

Postautor: kinia24 » 01 wrz 2008 18:57

WITAM:) JESTEM MAM 4 LETNIEGO CHLOPCA I POTRZEBUJE POMOCY INFORMACJI NA TEMAT SZCZEPIEN SZKOLY NIESTETY MOJ ANGIELSKI JEST SLABIUTKI I MAM PRZEZ TO SAME KLOPOTY ZA POMOC POSTARAM SIE ODWDZIECZYC MOGE COS DOBREGO UGOTOWAC ALBO UPIEC DLA WAS JAKIES CIACHO:) CZEKAM NA ODPOWIEDZ kinga_wilk@op.pl

catisia
Gastarbeiter

Postautor: catisia » 03 wrz 2008 21:56

CZesc Kinia niestety nie mieszkam nigdzie kolo ciebie:(

Jesli chodzi o nieznajomosc angielskiego tu tkwi najwiekszy problem...bo zeby zalatwic dokolwiek musisz choc troche sie porozumiec ...ale moze masz kogos znajomego kto mogl by przejsc sie z toba i dzieckiem do lekarza rodzinnego i pielegniarki oraz do lokalnego centrum?

Jesli masz swoje GP czyli przychodznie i lekarza rodzinnego to najlepiej przejsc sie d o przychodni i poprosic o wyznaczenie wizyty u pielegniarki... do niej powinnas sie udac z karta dotychczasowych szczepien ktore dziecko mialo wykonane... ona zaleci jakie szczepienia jeszcze nalezy wykonacz poniewaz w Polsce sa troche inne szczepienia niz tutaj.

Jesli chodzi o szkole to z tego co slyszalam mozesz isc do najblizszej szkoly i pprobowac zapisac tam dziecko albo idzie sie do lokalnego centrum czyli cos w rodzaju urzedu tam podajesz dane i miejsce zamieszkania. Wzgledem kodu znajdowane sa trzy najblizsze szkoly gdzie wysylane jest zgloszneie twojego dziecka ... i w zaleznosci gdzie beda miejsca tam zostanie przyjete...

W sumie tak jest w teori ale jak jest realnie nie mam zielonego pojecia... ja teraz smyka bede wpisywac na liste zeby w przyszlym roku jak skonczy 3 latka poszedl do szkoly wtedy tez pielegniarka kazala mi sie zglosic na szczepienie. Ale jak odwiedze PL to wezme karte szczepien bo jakos nie wydaje mi sie zeby mial wszystkie potrzebne.

JAk cos pisz postaram sie pomoc.

Wróć do „Zdrowie, Medycyna, Rodzina”