Ogólne rozmowy na tematy związane z mieszkaniem w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia mieszkaniowe można znaleźć pod adresem www.londynek.net/accommodation
cris74
Gastarbeiter

Re:Prosze pomozcie;)

Postautor: cris74 » 23 sie 2011 16:59

Czesc prosze o pomoc;)

mam prosbe mam dwojke dzieci w tym jedno niepelnosprawne(12lat) dostalismy mieszkanie councilowskie i mam teraz ogromny problem,poniewaz w bloku i tak napisze jak to bylo od poczatku:
kobieta ktora nam pokazywala mieszkanie powiedziala nam ze jak go wezmiemy to pozniej nam bedzie latwiej zamienic a teraz sie okazuje ze to jest nieprawda i zostalismy wprowadzeni w blad.
Druga sprawa jest taka ze nie ma ogrodka i jeszcze jedno najgorsza zmora metalowa brama wejsciowa tyle razy juz zglaszalam do councilu i nic z tym nie zrobili do dnia dzisiejszego moj syn ktory jest niepelnosprawny nie spi po nocach bo brama tak strasznie sie tlucze.Jeszcze jedno to uciazliwy sasiad ktory oglada mecze na full slucha muzyki tez na full i odkurza w godzinach 23-24.Nic z tym nie robia!!!!!!!!!!
Prosze was o porady gdzie mam sie z tym udac i co moge w takiej sytuacji zrobic???
Prosze o pomoc!!!!!!!!!!!

Ps.tylko bez glupich komentarzy to naprawde nie jest smieszne!!

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 23 sie 2011 18:10

1) ciesz sie ze mieszkanie dostalas w ogole i placisz 1/4 normalnego rentu (lub nie placisz w ogole)

2) zamiany szuka sie samemu, google Twoim przyjacielem, na przyklad:

http://www.councilexchangesite.co.uk/

lub stare dobre Gumtree - maja sekcje home swap

http://www.gumtree.com/home-swap/london

nikt was w blad nie wprowadzil, zamiane mozecie zrobic tylko - kto sie z wami zamieni jezeli warunki sa okropne?

3) do uciazliwych sasiadow jest noise helpline - znajdziesz na stronie council. Tylko sie nie zdziw jak Ci sasiad za kablowanie w leb da przy tej bramie

4) nie ma ogrodka? ja piernicze.. a wszyscy inni ludzie mieszkajacy w UK maja ogrodki?

5) pod jaki council podlegasz?

6) dl;aczego nie wpisales /as tego w dziale "mieszkania"?

Wróć do „Mieszkanie”