Ogólne rozmowy na tematy związane z mieszkaniem w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia mieszkaniowe można znaleźć pod adresem www.londynek.net/accommodation
agula1980
Gastarbeiter

Dopłata do mieszkania - ile czasu czekać na decyzję?

Postautor: agula1980 » 21 cze 2008 13:07

Witam,counsil odesłał mi dokumenty które wysłałam im o dopłate do mieszkania ale nic nie napisali,( czy przyznali czy nie)-kopletnie nic.Czy ktoś może wie ile czasu zajmuje im sprawdzanie tych informacji i kiedy moge spodziewać sie jakiejś decyzji od nich.Dziekuje..

user1828647
Gastarbeiter

Postautor: user1828647 » 21 cze 2008 20:27

Witam

W kwietniu tego roku starałam się o Housing&Council Tax Benefit i powiem Ci, że dostałam odpowiedź bardzo szybko, tzn. 28-kwietnia złożyłam wniosek (wniosek, statementy z banku z 3 ostatnich miesięcy, decyzje o benefitach na dziecko, kopię umowy najmu, payslipy z 3 ostatnich miesięcy, paszporty i akt urodzenia dziecka), a już 20 maja przysłali mi decyzję pozytywną. Nie wiem w jakim councilu mieszkasz, ale ja złożyłam kopię wszystkich dokumentów (orginały były do wglądu)i tylko decyzja przyszła na mój adres.
Kobieta z councilu powiedziała mi, że czas oczekiwania ok 4 tygodni,ale jak dzwoniłam do firmy Sara Int to powiedzieli mi, że nawet do 3 miesięcy mogą rozpatrywać (nie wiem czy to prada). Poczekaj 30 dni, a potem zapytaj w councilu, ale powinni Ci przysłać decyzję na tak, albo na nie.

Pozdrawiam
Marta

agula1980
Gastarbeiter

Witam Marta

Postautor: agula1980 » 21 cze 2008 20:51

Ja tez wyslalam im wszystkie potrzebne dokumenty i to tez byly orginaly,mysle ze poprostu musze poczekac na ich decyzje.Dziekuje za odpowiedz....Pozdrawiam

Wróć do „Mieszkanie”