Ogólne rozmowy na tematy związane z mieszkaniem w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia mieszkaniowe można znaleźć pod adresem www.londynek.net/accommodation
klaudiuszkuszlik
Gastarbeiter

Prawa landlorda,tenanta

Postautor: klaudiuszkuszlik » 12 kwie 2013 21:46

Witam. Z gory przepraszam ale nie mam nerwow do sprawdzania czy ten temat juz byl na czacie. Problem moj polega na tym iz wynajmoje mieszkanie z agencjii i od wprowadzenia sie nic nie jest zrobione co bylo obiecane.

1. Ogrzewanie (bojler) jest nie sprawne ciagle sa z tym jakies problemy
2. Mieszkanie mialo byc wyremontowane - nie jest
3. Czekam na Housing Benefit i landlord powiedzial zebym narazie nie placil czynszu bo on i tak dostanie wyrownanie a roznice najwyzej doplace.

Dzisiaj dostalem od niego list ze 3 maja jesli nie uregoluje czynszu mam mu zwrocic mieszkanie.
Na to co mowil nie mam zadnego papierka to bylo tylko ustne.

Na moja korzysc lub nie korzysc mam dokumenty z gazowni (British Gas) z inspekcjii przeprowadzonej w domu ze bojler jak i instalacja gazowa wymaga naprawy/wymiany.

Prosze o jakakolwiek pomoc i bardzo dziekuje.

madziara999
Gastarbeiter

Postautor: madziara999 » 13 maja 2013 20:00

witam
wyjaśniła Ci sie juz sprawa? Ja też walcze z landlordem od 5 miesiecy ciagle jest cos nie tak. Sprawa wyglada tak o ile nie zalegasz 8 tyg to nie ma prawa Cie wywalić z chaty jesli juz chce Cie wywalić to albo wypowiedzenie umowy albo sprawa przez sad o eksmisje , jesli chodzi o bojler to zawsze w takich sprawach LISTY sie pisze zeby miec dowod ze zglaszales jesli nie pomoze to do councilu albo napisz ( odpowedz około 1 miesiaca ) wiec jak masz mozliwosc to lepiej isc osobiscie. I tak pewnie juz rozwiazales Swoj problem bo pisales miesiac temu , ale daj znac jak Ci poszlo w walce :)

Usercostam
Rezydent

Re: Prawa landlorda,tenanta

Postautor: Usercostam » 13 maja 2013 22:17

klaudiuszkuszlik pisze:3. Czekam na Housing Benefit i landlord powiedzial zebym narazie nie placil czynszu bo on i tak dostanie wyrownanie a roznice najwyzej doplace.

Dzisiaj dostalem od niego list ze 3 maja jesli nie uregoluje czynszu mam mu zwrocic mieszkanie.

Jeżeli kazał ci nie płacić od razu, to mogłeś sobie odkładać. Debilizm...

Wróć do „Mieszkanie”