Ogólne rozmowy na tematy związane z mieszkaniem w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia mieszkaniowe można znaleźć pod adresem www.londynek.net/accommodation
mikita1981
Gastarbeiter

co mam robić?

Postautor: mikita1981 » 11 lut 2013 15:39

A więc, mam big problem. Do soboty mam się wyprowadzić, tzn.ja, mój partner i 3 dzieci, ponieważ wynajmujemy mieszkanie od Polaków, a oni od anglika. no i ten anglik się dowiedział o Nas. twierdzi że zarabiają na nim, co oczywiście jest prawdą, no ale my na tym mamy ucierpieć, bo mamy się wyprowadzić. tylko dokąd? gdzie i za co? skoro my żyliśmy z tygodnia na tydzień z pensji partnera, a najgorsze jest to, że od tygodnia nie pracuje, nie ma zleceń. gdzie możemy się zwrócić o pomoc? czy ktoś jest w stanie mi odpowiedzieć?????

urszulkara
Gastarbeiter

Postautor: urszulkara » 11 lut 2013 15:53

Zagadajcie z tym anglikiem może jak będziecie mu płacić tyle samo co dla polaków to zgodzi się wam dalej wynajmować to mieszkanie a ich w tyłek kopnie. Z tego co się orientuję to skoro macie dzieci to nie może was z dnia na dzień z domu wyrzucić.

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 11 lut 2013 16:53

Zgłoście się do lokalnego councilu - powiedzą Wam jakie macie prawa i jak mogą Wam pomóc.

Wróć do „Mieszkanie”