Ogólne rozmowy na tematy związane z mieszkaniem w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia mieszkaniowe można znaleźć pod adresem www.londynek.net/accommodation
Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 21 lut 2013 12:58

daro43 pisze:Sa Emi mieszkania socjalne przyznawane na cito, i sa mieszkania councilowskie czyli spoldzielcze.Na pierwsze placisz social minimum , a drugie inaczej sa finansowane.Szkoda ze w zakladki nie wsadzilem.A teraz szukam gdzie to pisali.Ale sa dwa rodzaje podstawowe przyznawania mieszkan w uk.Council ma dwa rodzaje mieszkan, nie umiem tego sprecyzowac.Ale poszukam.Nie chodzilo mi ze ktos dostanie za darmo.Komorne trzeba placic.Tylko council a social maja jednak roznice w rencie.Draze temat bo chce sie posluzyc wiarygodnymi informacjami.Ale wiem ze prawo lokalowe ma sie zmienic.Jak wiekszosc benefitow w tym roku

:shock:

To chyba od Chiszpanow slyszales?

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 21 lut 2013 13:19

Daro, dziecko drogie.

Sa mieszkania council i sa mieszkania housing association i sa mieszkania prywatne wiec 3 rodzaje a nie 2 - to po pierwsze.

Council a Housing Association a prywatne - duza roznica w rent.

Teraz idz szukaj czytaj (na stronach tubylcow) i sie doucz - nie mecz siebie i wszystkich i nie rob zamieszania/nie wprowadzaj w blad.

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 21 lut 2013 14:28

Fajnie miec matke ktora na forum czuwa, kocham Cie Emi!!! serio.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 21 lut 2013 15:04

Tak baj de lej - Emi to ja jestem dla starych znajomych.. ciebie nie znam slonce

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 21 lut 2013 16:41

super, a niby nowosci sie nie boisz? stare? to wino i skrzypce, co bylo pierwsze?poznajmy sie nie mam nic przeciwko.Starym znajomym? nie chce.Wiesz czemu? bo nie lubie odkurzania po latach.I wracania do wspomnien.To bylo, ja chce zyc tak zeby sie kurzylo, a czy nastepny dalej bedzie zyl do przodu ? jego sprawa, albo odkurzy tylko to co po nas zostalo.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 21 lut 2013 20:03

Nie pear doll od rzeczy - wytlumacz mi jaie to 2 rodzaje mieszkan i co to dostac od council a co wynajac?

goraluk
Rezydent

Postautor: goraluk » 22 lut 2013 09:59

wesi123 pisze:Czy ktos moze mi pomoc czy bede czytal tylko slowa krytyki i wewnetrznych klotni??

Skieruj swoje kroki wprost do lokalnego couniclu i im przedstaw problem.
To najprostsze i chyba najskuteczniejsze rozwiązanie, bolndynkami czy notoco się nie kieruj bo to osoby młode które pojęcia nie mają o tych sprawach, a jedynie je ściska żal, że ty możesz dostać a one nie:)))
Nie kwalifikujesz się pod intentionally homeless - głuptule nie wiedzą co to takiego, wyczytają coś czego nie rozumieją.
Przyjazd rodziny najbliższej, dziecka i żony to nie sprowadzanie kogoś by się zrobić bezdomnym... Za dużo grają w gry komputerowe by to pojąć.
Jak pisze, idź do councilu, o pokoju w dzielnym domu zapomnij, poza tym jak council nie da ci mieszkania, to zawsze możesz wynająć na rynku prywatnym (counicl też prywatnie wynajmuje) i dostać Housing Benefit.
Counicl flat/house jest przyznawany w zależności od potrzeb a nie od ilości czasu na liście.
Przy czym, czasem lepiej jest prywatnie poszukać i starać się o HB, bo możesz wylądować jak jedna osoba tu pisząca w okolicy gdzie im szyby wybijają w samochodzie!
Prywatnie, będzie zawsze lepiej bo z dzieckiem poszukacie lepszej okolicy.
Kieruj się szkołą. Weź kompromis między dojazdem do pracy (lub zmianą pracy) a mieszkaniem w dobrej okolicy z dobrą szkołą.
Patrz na raporty OFSTED tam masz dokładnie informacje jaka jest okolica (ile dzieci pobiera darmowe posiłki - counicl, czy jest dużo dzieci dla których j. angielski nie jest pierwszym - ciapaci, Polacy..., oraz ogólna ocena szkoły pod względem bezpieczeństwa).
Nie łap się na pierwsze z brzegu bo jest tanio - potem możesz żałować.
To tyle. Ale pierwsze kroki to council i im przedstaw problem. Kosztować cię to nic nie będzie a możesz bardzo wiele zyskać.
Blodni czy notoco ignoruj, to takie błazny londynkowe.

NoToCo
Rezydent

Postautor: NoToCo » 22 lut 2013 10:22

Skoro masz od rana dobry humor i żarty się Ciebie trzymają trzeba było dopisać jeszcze o CAB- przecież to jeden z Twoich najlepszych dowcipów, chociaż ten bełkot powyżej też jest niezły i bez tego.

Można by cały tomik stworzyć z Twoich londynkowych rewelacji, tylko jakąś notatkę ostrzegawczą trzeba będzie umieścić, że można umrzeć ze śmiechu, albo coś podobnego.

asia3000
Gastarbeiter

a

Postautor: asia3000 » 22 lut 2013 13:04

A ja bym wlasnie chetnie Cie przyjela ,tyle ,ze mam maly pokoj ,ale to wstawilabym lozko pietrowe ,takie rozsuwane i jakos by bylo .Tez mam dwoje dzieci ,przynajmniej by mialy towarzystwo ,tyle ,ze na razie mam gowniarza na pokoju ,ale chyba dlugo nie pomieszka bo go wyrábie za palenie w pokoju ,takze spoko.No z dziecmi to wiadomo,jest trudniej,ale u mnie akurat ok bo sama mam dzieci wiec to rozumiem .Pisz na e -mail

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 22 lut 2013 14:02

blondynek pisze:poza tym goraluk swiat jest ograniczony do CAB i Ofsted :lol:

a nasz do mopa i robienia kanapek ;)

Emigrantka
Rezydent

Re: a

Postautor: Emigrantka » 22 lut 2013 14:04

asia3000 pisze:A ja bym wlasnie chetnie Cie przyjela ,tyle ,ze mam maly pokoj ,ale to wstawilabym lozko pietrowe ,takie rozsuwane i jakos by bylo .Tez mam dwoje dzieci ,przynajmniej by mialy towarzystwo ,tyle ,ze na razie mam gowniarza na pokoju ,ale chyba dlugo nie pomieszka bo go wyrábie za palenie w pokoju ,takze spoko.No z dziecmi to wiadomo,jest trudniej,ale u mnie akurat ok bo sama mam dzieci wiec to rozumiem .Pisz na e -mail

Tak wcisnac 3 ludzi na 3 m kwadratowe.....super.... :roll:

wesi123
Gastarbeiter

Postautor: wesi123 » 22 lut 2013 20:08

hej Asia3000 prosze o twoj email :) dziekuje za pomoc

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 22 lut 2013 20:18

:shock: :roll:

wesi123
Gastarbeiter

Re: a

Postautor: wesi123 » 22 lut 2013 22:45

emigrantka pisze:Tak wcisnac 3 ludzi na 3 m kwadratowe.....super.... :roll:

Skad wiesz ile ma ten pokoj?? Dlaczego odrazu tak czarno to widzisz?? Wogole masz dzieci?? Czytam twoje posty i stwierdzam ze jestes wieczna pesymistka byc moze z jakimis kompleksem wyzszosci.

Wróć do „Mieszkanie”