Ogólne rozmowy na tematy związane z mieszkaniem w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia mieszkaniowe można znaleźć pod adresem www.londynek.net/accommodation
slomczak
Gastarbeiter

★★Lokum za...?★★

Postautor: slomczak » 21 lut 2013 20:13

Hej!
Szukam osoby, ktora bylaby w stanie zagwarantowac mi dach nad glowa na kilka dni na terenie Londynu w zamian za jakies dobro z mojej strony typu utrzymanie porzadku w domu, ogrodzie, opieke nad zwierzakiem, odprowadzeniem synka do szkoly, czy moze jakies remonty czy wszelka mozliwa przeze mnie pomoc. Dlaczego? Jakis czas temu wyjechalem z Polski do Holandii (do tej pory tam jestem) za posrednictwem pewnej agencji pracy, ktora niby gwarantowala mi prace 40h tygodniowo z zakwaterowaniem. Taaak - zakwaterowanie jest, ale pracy niestety nie ma, co wiaze sie z tym ze z dnia na dzien sytuacja robi sie coraz gorsza i zaczyna na wszystko brakowac. Co z tego ze mam cieplo i gdzie spac, jak za raz nie bede mial za co zyc. Dlatego tez chcialbym sprobowac gdzie indziej znalezc prace, w tym przypadku w Londynie. Jednakze nikogo ze znajomych tam nie mam, by moc zwrocic sie do niego o pomoc i dlatego chcialbym zapytac Was tutaj o to. W londynie bylem jakies 2 lata temu przez okolo pol roku. Wyjechalem tam w ciemno i prace sobie znalazlem sam w ciagu tygodnia chodzac po zakladach, az trafilem . Po angielsku wydaje mi sie, ze mowie dosc dobrze, bo zazwyczaj z kazdym sie dogadalem. Mam 22 lata i jestem spokojnym czlowiekiem chcacym jeszcze raz sprobowac znalezc prace w Londynie i na wlasna reke, a nie za posrednikami pracy, zeby dac sie wrobic jak teraz tutaj w holandii. Zwracam sie do Was z ta przysluga o zakwaterowanie, dlatego iz wiem ze wynajecie pokoju w londynie to koszta okolo 60-90f/ tydzien i nie moge sobie na to pozwolic, nie majac tam jeszcze pracy, dlatego tez w zamian chcialbym przyslugiwac jakas pomoca. Oczywiscie na zadanie, w pozniejszym czasie kiedy to juz mialbym taka mozliwosc, moglbym splacic kazdy dzien. Chcialbym tylko miec taka szanse, aby wyladowac w Londynie i sprobowac sie tam ulozyc na nowo, tylko bez niczyjej pomocy i z mala iloscia pieniedzy, jest to bardzo trudne, dlatego tez zwracam sie z tym do Was o pomoc. Czasami widzialem, ze ludzie oferuja taki rodzaj pracy, jak opieka nad dzieckiem, domem, mozna powiedziec, ze wlasnie czegos takiego poszukuje, tylko wynagrodzeniem bedzie zakwaterowanie. Jezeli jest jakas osoba, ktora moglaby mi pomoc i pojsc na ten uklad, to prosze o mozliwie szybka odpowiedz, gdyz zalezy mi na czasie, bo z kazdym dniem zmniejsza sie moj zasieg. Jezeli trafiles na to forum, lecz nie jestes zainteresowany, ale masz znajomego, ktory moglby sie zgodzic - przekaz mu informacje o tym. Z gory dzieki! Na prawde, bardzo mi zalezy.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 21 lut 2013 20:37

wyjechalem z Polski do Holandii (do tej pory tam jestem) za posrednictwem pewnej agencji pracy, ktora niby gwarantowala mi prace 40h tygodniowo z zakwaterowaniem. Taaak - zakwaterowanie jest, ale pracy niestety nie ma,

To nie tylko w UK takie numery robia?

Ktos naprawde powionien sie tymi squr..mi zajac

Stary numer, praca z zakwaterowaniem - kase robia na upychaniu ludzi po pokojach io kasowanie za to - pracy NIGDY nie ma.

slomczak
Gastarbeiter

Postautor: slomczak » 25 lut 2013 21:15

Lub, jezeli posiadasz moze wlasna dzialalnosc, jestem w stanie pracowac w zamian za zakwaterowanie przez jakis czas.

Wróć do „Mieszkanie”