Ogólne rozmowy na tematy związane z mieszkaniem w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia mieszkaniowe można znaleźć pod adresem www.londynek.net/accommodation
michalbj
Gastarbeiter

Szukam taniej jedynki od 6 marca

Postautor: michalbj » 13 lut 2013 16:29

Witam wszystkich :)
Przylatuje do Londynu 6 marca i szukam
pokoju do wynajęcia (taniego). Proszę o przedstawianie
swoich ofert, resztę ewentualnych informacji czy pytań
na PW.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 13 lut 2013 17:15

Szukaj chlopak w ogloszeniach tutaj lub na Gumtree.

I sprecyzuj sie gdzie w Londynie tego pokoju szukasz.

Przygotuj sie na depozyt (roznie od tygodnia do miesiaca) plus rent z gory.

Tanie - pojecie wzgledne. Znajomy niedawno po 2 tygodniach szukanai znalazl tania jedynka - za £85.00, lozko pojedyncze/szafa w scianie i tyle miejsca zeby przejsc. 3 tygodnie depozytu plus tydzien rentu wiec £340 peklo na wejscie. 5 osob w domu i jedna lazienka.

michalbj
Gastarbeiter

Postautor: michalbj » 14 lut 2013 07:18

Oooooo
Ostatnio zmieniony 14 lut 2013 07:22 przez michalbj, łącznie zmieniany 1 raz.

michalbj
Gastarbeiter

Postautor: michalbj » 14 lut 2013 07:21

Ogłoszenia na Londynku przeglądam codziennie, ale miałem nadzieje, że ktoś kto mieszka już w Londynie i przegląda te forum będzie miał wolny pokój lub zwolni mu się pokój z jakiegoś powodu do 6 marca i szuka nowego lokatora. W której części Londynu? Tego nie wiem, nie mam jeszcze nagranej roboty, jest to mój pierwszy wyjazd. To, że pokój będzie mały i ciasny nie jest dla mnie jakimś dyskomfortem, gorsza sprawa jeśli z jednej łazienki korzysta 5 osób :/

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 14 lut 2013 07:45

Z moich ostatnich obserwacji ciezko jest znalezc pokoj a juz napewno komus kto nie ma pracy - wiec nie licz na "aferty" bo wynajmujacy przebieraja w lokatorach a nie odwrotnie.

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 14 lut 2013 13:42

Jakby nie mial kasy to by nie pytal o pokoj.Moze stac go zeby z gory zaplacic za miesiac rentu, bez pieniedzy tylko desperat jedzie albo totalny glupiec.Tylko on jest w Polsce i tu ma marne szanse na odleglosc cos zalatwic.Jak przyjedziesz kup sobie gazete Loota, znajdziesz od razu pokoj i to nie od polakow sa pokoje nawet po 75£ i to bez depozytu od anglikow.Jak ktos ma objekcje sprawdzic prosze ta gazete.I nie pisac ze to 6 strefa i inne kocopoly.Jak niektorzy potrafia.Mieszkan jest bardzo duzo do wynajecia.Tylko trzeba zajrzec tu i tam.Sam jak bym chcial w jeden dzien znajde.Nie sluchaj emigrantki ona sama wynajmuje komus i sobie moze przebierac.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 14 lut 2013 13:54

Daro nie pear doll glupot bo zadko kto wynajmnie pokoj komus kto nie ma pracy (to raz), chlopak pisze ze szuka taniego wiec kasy (duzo) nie ma (to dwa) a znajomy w 2 tygodnie mial problem znalezc cos w miare konkretnego w okolicy w jakij chcial i wyladowal tam gdzie jest bo w koncu mial noz na gardle.

A co ma do tego fakt ze ja pokoj wynajmuje? Chyba tylko tyle ze wiem jak sytuacja wyglada i ile maili mialam jak dalam oglszenie - tak, przebieralam i kazdy wynajmujacy przebiera to nie jest nic nienormalnego.

michalbj
Gastarbeiter

Postautor: michalbj » 14 lut 2013 14:00

Daro ma rację. Parę groszy mam już odłożone na 1 miesiąc na pewno wystarczy :) Piszę teraz, bo po przyjechaniu nie mam się gdzie zatrzymać, ale jak nic nie znajdę to na pewno pierwsze co zrobię to kupię gazetę i będę dzwonił :) Dużo jest ogłoszeń, ale najczęściej oferty są "wynajmę od zaraz" wolę po prostu wcześniej się z kimś dogadać i kwestią mieszkania się już nie przejmować po przyjeździe. Powtórzę się, ale może jest taka osoba, która na dzień dzisiejszy nie ma wolnego pokoju ale np. w marcu lokator się wyprowadza. Albo ktoś chce coś wynająć i szuka kogoś do 2 pokoju

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 14 lut 2013 14:01

michalbj pisze:Daro ma rację.

Tak, zawsze i wszedzie :lol:

nefkalondon
Gastarbeiter

Postautor: nefkalondon » 14 lut 2013 15:15

chyba lepiej dla Ciebie byloby zarezerwowac hostel. powodow jest duzo, za hostel zaplacisz mniej niz za pokoj, oczywiscie warunki sa nienajlepsze, ale na jakis czas mozna wytrzymac dopoki nie znajdziesz pracy. po drugie, depozytu nie musisz placic. po trzecie jak juz znajdziesz prace, wynajmiesz sobie pokoj w okolicy ktora Cie interesuje. dla pierwszy raz przyjezdnych myślę ze to najlepsza i najtansza opcja. a hostele sa w 2-3 strefie za 8-10f za noc.

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 14 lut 2013 15:32

Dawaj adres tego hostelu.Takich hostelowiczow jest multum.No podaj adres jak tak reklamujesz.Z wolnymi miejscami.Bo ja wiem ze bardzo dlugo sie czeka na takowe miejsce.I w pokoju moze byc nawet 10 osob.Porada znakomita tylko sie tam wkrec.Myslisz ze hop i masz? :lol:Emigrantka pochwaly rozdaje za co ? jak sie nie zna :lol:
Ostatnio zmieniony 14 lut 2013 15:35 przez daro43, łącznie zmieniany 1 raz.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 14 lut 2013 15:35

daro43 pisze:Dawaj adres tego hostelu.Takich hostelowiczow jest multum.No podaj adres jak tak reklamujesz.Z wolnymi miejscami.Bo ja wiem ze bardzo dlugo sie czeka na takowe miejsce.I w pokoju moze byc nawet 10 osob.Porada znakomita tylko sie tam wkrec.Myslisz ze hop i masz? :lol:

Daro - nie pij z rana.

Mowa o hostely turystycznym - takich pelno i maja miejsca.

Nie o councilowskim hostelu dla bezdomnych....gdzie sie "trzeba wkrecic"

Loz chlopino...... :lol:

Masz tu przyklad.. zebys w ciemnocie nie siedzial:

http://www.hostelworld.com/hosteldetail ... &sc_pos=19

daro43
Rezydent

Postautor: daro43 » 14 lut 2013 15:38

Macisz dawaj ten adres i udowodnij najpierw :lol: albo telefon zadzwonie.Sprawdzimy bo watpie ze tam pokoje czekaja.A wiem ze nie latwo tam pokoj wynajac.Bo chetnych jest bardzo duzo.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 14 lut 2013 15:46

:shock: :lol:

Wróć do „Mieszkanie”