Ogólne rozmowy na tematy związane z mieszkaniem w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia mieszkaniowe można znaleźć pod adresem www.londynek.net/accommodation
samaira
Gastarbeiter

Postautor: samaira » 16 wrz 2012 13:14

Witam,
Chciałabym ostrzec osoby poszukujące pokoju do wynajęcia przed panią Beatą K., adres zamieszkania i wynajmowanych pokoi to: London SW17 9JW, Deal Rd. 15.
Ta Pani posługuje się różnymi imionami: Katarzyna Stawińska, Sara Indigo, ale naprawdę nazywa się Beata K.
Ta Pani sama odpowiada na ogłoszenia osób poszukujących pokoju, również na tym portalu.

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 16 wrz 2012 14:15

I co?

Zjada lokatorow?

samaira
Gastarbeiter

Postautor: samaira » 16 wrz 2012 16:52

Oszukuje w różne sposoby: pokój nie jest taki jak opisywała, czynsz jest wyższy, później robi problemy, a kiedy lokator chce się wynieść, to pani Beata nie chce oddać pieniądze.

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 16 wrz 2012 16:54

1 - pokoj nie taki jak opisywala? przed wynajeciem oglada sie pokoj
2 - wysokosc czynszu wpisuje sie w umowe
3 - depozyt i czaS WYPOWIEDZENIA TEZ WPISUJE SIE W UMOWE

samaira
Gastarbeiter

Postautor: samaira » 17 wrz 2012 21:47

Ja przyjechałam na kilka tygodni na kurs językowy i szczegóły omawiałam przez telefon. Kiedy dotarłam tam z walizkami okazało się, że ma być nie duży pokój jak obiecano, tylko mały i drożej. Ale nie miałam gdzie iść, gdzie nocować. Później jak już wpłaciłam pieniądze (Pani Beata chciała od razu), był problem z podpisaniem umowy (nie było umowy!). Przez to nie miałam Proof of Home address.
Dla tego odradzam. Ta Pani robi bardzo dobre wrażenie przez telefon.

Wróć do „Mieszkanie”