It is a crime for landlords to harass or to try to force a tenant out of the property without using court procedures. Tenants that have been harassed or illegally evicted have a right to claim damages through the court.
jada pisze:A jeszcze wczesniej, jak chcielismy ten remont to bezczelnie mi powiedzial jeden z nich, ze: cyt \\"mi sie moze te mieszkanie nie podobac, ale przyjdzie ktos inny, zobaczy ogrod i je chetnie wezmie..."
user854728 pisze:Wszystko rozumiem - ale..... To nie jest wasze mieszkanie jesli wlasciciel nie chce przedluzyc umowy to sie wyprowadzacie!!!! Piszecie o waszym stresie a co ze stresem wasciciela???? On zapewne tez placi mortgage - a tu ma lokatorow ktorzy samowolke uprawiaja!!!! Rozumien ze mieszkanie nie jest w dobrym stanie. Nie podoba sie - znajdzcie inne! Wedlug prawa wciaz musicie placic. A co do sadu - to nie jest tak ze wygracie - wiem - bo moi znajomi przez to przeszli i to oni jako \\\\\\"nieuczciwi\\\\\\" wynajmujacy musieli placic i sie wyprowadzic w przeciagu 2 tyg.
A depozytu nie mozecie uzyc na pokrycie zaleglego czynszu. Nie w trakcie trwania wynajmu. Jest on rozliczany po zakonczeniu umowy.
Nie myslcie tylko o sobie! Po drugiej stronie tez jest czlowiek.
Jest duzo mieszkan na rynku - nie mam problemow z wynajmem - chyba ze kros juz jest zarejestrowany jako osoba sprawiajaca klopoty lub nieplacaca naleznosci.
Marta
 a potem remont i tak zrobic beda musieli, a to juz naszczescie jest nie nasz problem. Mieszkan do wynajmu jest wiele.
 a potem remont i tak zrobic beda musieli, a to juz naszczescie jest nie nasz problem. Mieszkan do wynajmu jest wiele.
 Pozdrawiam
 PozdrawiamUżytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika. i 9 gości