Ogólne rozmowy na tematy związane z mieszkaniem w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia mieszkaniowe można znaleźć pod adresem www.londynek.net/accommodation
sobek
Gastarbeiter

housing benefit

Postautor: sobek » 16 lut 2011 21:13

mam pytanie.mamy z mezem 3letnie blizniaki dwoch chlopcow :D jakiej wielkosci mozemy miec dom lub mieszkanko chodzi o ilosc sypialni aby dostac house benefit.czy mozemy miec 3bedroom?prosze szybko odp. :)

Starababa
Gastarbeiter

Re: housing benefit

Postautor: Starababa » 17 lut 2011 00:13

sobek pisze:prosze szybko odp. :)

2 dzieci tej samej plci i w tym wieku - nie

(na szybko)

czika.danka
Gastarbeiter

Postautor: czika.danka » 18 lut 2011 21:58

Aby dostac house benefit musisz po prostu wypelnic forme , dostarczyc kontrakt na mieszkanie i niewazne ile masz pokoi dla swojej rodziny. dostaniesz taki dodatek jaki ci przyznaja.Jestem w tej chwili w trakcie zalatwiania . Musisz zadzwonic pod numer 02086908444 i zapisac sie na wizyte , tam wszystko ci wyjasnia.Wizyte mozna zapisac tylko telefonicznie. Powodzenia.

marekleyton
Rezydent

Postautor: marekleyton » 18 lut 2011 22:03

mam nadzieje ze dadzą wam wielkie 0.....

beneficiarze.........

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 18 lut 2011 23:47

czika.danka pisze:Aby dostac house benefit musisz po prostu wypelnic forme , dostarczyc kontrakt na mieszkanie i niewazne ile masz pokoi dla swojej rodziny. dostaniesz taki dodatek jaki ci przyznaja.Jestem w tej chwili w trakcie zalatwiania . Musisz zadzwonic pod numer 02086908444 i zapisac sie na wizyte , tam wszystko ci wyjasnia.Wizyte mozna zapisac tylko telefonicznie. Powodzenia.

Pod TEN numer to moze Ty dzwonilas ale OP moze mieszkac w innej dzielnicy/podlegac pod iny council wiec nie pie... glupot kobieto

TomaszWiadrowski
Gastarbeiter

Wielkosc mieszkania nie ma znaczenia

Postautor: TomaszWiadrowski » 25 kwie 2011 21:15

Jesli bedzie wieksze to i tak limit zasilku bedzie limitem na 2-pokojowe mieszkanie. Oznacza to, ze jezeli cena wynajmu mieszkania bedzie wyzsza od limitu, to roznice (miedzy limitem a wlasciwym czynszem) trzeba doplacic z wlasnej kieszeni. Jest oczywiscie mozliwym wynajecie mieszkania 3-bedroom, za ktore czynsz bedzie nizszy niz limit za 2-pokojowe mieszkanie, wtedy nie ma to zadnego znaczenia.

Wróć do „Mieszkanie”