Ogólne rozmowy na tematy związane z mieszkaniem w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia mieszkaniowe można znaleźć pod adresem www.londynek.net/accommodation
adanija
Gastarbeiter

wspollokatorzy poszukiwani ;)

Postautor: adanija » 12 sty 2011 19:20

Hej,
szukam osob chetnych do wynajecia ze mna i moim chlopakiem mieszkania w zone2-4, od 18.01

jest ktos zainteresowany??
:roll:

marekleyton
Rezydent

Postautor: marekleyton » 12 sty 2011 20:25

hmm a jak zamierzacie to zrobic?

moze lepiej wynajmijce mieszkanie a potem dajecie ogłoszenie ze szukacjie lokatora do pokoju... bo nie sadze by jakas agencja dała mieszkanie 3 czy 4 obcym osobom....poza tym jak rozwiazesz wtedy opłaty council i wszystko???

wynajmijcie sobie chałupke...a potem podnajmijcie pokój dając np stawkę 80 F za tydzień...

pamietajcie ze tu zwyczajowo kwota wynajmu obejmuje wszystkie media wiec :
woda,prąd,gaz,ogrzewanie, internet i moze czasem nawet TV

adanija
Gastarbeiter

Postautor: adanija » 12 sty 2011 20:41

hmm, w sumie to masz racje
jednak tak nie mamy pewnsi czy uda nam sie znalezc kogos, co wiaze sie z tym, ze prawdopodobnie wyrzucimy kase w bloto..
warto sprobwac, moze ktos sie odezwie...

czytam na forach hiszpanskich tez bo moj chlopak to hiszpan, i tam to dzaiala ludzie kontaktuja sie ze soba wymieniaja oczekiwania i jakos idzie,

ja jednak licze na to ze moze uda mi sie znalezc polskich wspolokatorow , bo jezyka zapominam

wystarcy, zyczyc powodzenia :lol: :lol:

marekleyton
Rezydent

Postautor: marekleyton » 12 sty 2011 20:51

alez ja życze powodzenia:)

tylko ze tu nie hiszpania...i obowiązują inne normy.. wiesz o co mi chodzi..

po pierwsze...

agencja bardzo dokładnie sprawdza każdego chcącego wynając lokal :

/rachunki bankowe , praca, referencje/ po drugie... opłaty, po trzecie media...

i ciezko potem bedzie..bo jesli spiszecie umowe np na 4 osoby.... to nawet jakbyscie mieli toczyc wojne...nie pozbedziecie sie z mieszkania nikogo do konca wynajmu...nawet komornik jak nie bedzie mógł sciagnac z nich kasy to zciagnie z was...
a ich z mieszkania sie nie wyrzuci... naprawde poczytaj i zastansie dobrze bo potem bedzie płacz..tu jest inny kraj i ma czasem dziwne przepisy

adanija
Gastarbeiter

Postautor: adanija » 12 sty 2011 21:43

kurcze..., zanim otworzylam temat powinnam byla sama to przemyslec, i tak!- zgadzam si z toba calkowicie, duzo sie slyszy o tego typu problemach ale to ni etulko w Anglii tez w hiszpani i Polsce,
chyba zaczne szukac jakiegos pokoju...,
dzieki chociaz za jakas odp

tak wiec jeaeli ktos ma cos do wynajecia niech sie zglasza!!!
:wink:

Wróć do „Mieszkanie”