Ogólne rozmowy na tematy związane z mieszkaniem w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia mieszkaniowe można znaleźć pod adresem www.londynek.net/accommodation
manix87
Gastarbeiter

Walka o depozyt bez recipe ??

Postautor: manix87 » 08 sty 2010 17:14

Witam na koniec stycznia wyprowadzam sie z mieszkania. Wiem ze landlord nie wplacil na zadne ubezpieczone konto mojego depozytu i wiem ze napewno mi go nie oda mimo ze ja nie zlamalem zadnych zasad. Chce z nim walczyc o ten depozyt ale jest maly porobem nigdy nie dal mi zadnego recipa ze place rent czy sprawa jest z góry przegrana ?? na umowie jest kwota depozytu

manix87
Gastarbeiter

Postautor: manix87 » 09 sty 2010 15:17

czyli w sadzie nic nie wywalcze ??

manix87
Gastarbeiter

Postautor: manix87 » 09 sty 2010 20:59

to nie bylo zadne mieszkanie na lewo mam umowe na ktorej jest ustalona wysokosc rentu i depozytu dane moje i landlorda. ja domagalem sie tych recipow co miesiac nawe po kilka razy ale on dobra to jutro panu podrzuce i tak caly czas ale chyba jasne ze musialem mu placic to co w umowie bo jaki lanlord by trzymal takich darmoziadow co nie placa a jeslil chodzi o cene to nie byla wcale niska wrecz za wysoka o duzo i teraz nie mam zamiaru tu dalej mieszkac bo za drogo a kontrakt sie konczy wiec olac ale chcial bym moj depozyt w konco on nawet go nie zabezpieczyl w zaden sposob a powinien szczeze chce goscia jak najbardziej udupic i moge posiwiecic ten depozyt ale on ma miec jak najwiecej klopotow za to ze jest oszustem sprawa jest dosc skomplkowana np on powiedzial ze bedzie placil tax ale wydaje mi sie ze tego nie robi czy moge go gdzies zglosic zeby mial problem ??

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 10 sty 2010 00:44

Walka o depozyt bez recipe

Ze co?

Ze przepisu (recipe) nie dal?

Na co chciales ten przepis?

Na kartoflanke?

Kuzwa jak sie nie zna angielskiego to sie pisze po polsku.....

Obrazek

manix87
Gastarbeiter

Postautor: manix87 » 10 sty 2010 07:51

dziekuje za podpowiedz teraz bede zekal do konca miesiaca zobaczymy czy wyplaci depozyt

myslalem ze tak sie mowi na dowod wplaty (recipe) jesli ci tak to przeszkadza to prosze :)

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 10 sty 2010 09:24

manix87 pisze:myslalem ze tak sie mowi na dowod wplaty (recipe) jesli ci tak to przeszkadza to prosze :)

na drugi raz nie "mysl" - widac ze Ci to nie wychodzi....

:roll:

manix87
Gastarbeiter

Postautor: manix87 » 10 sty 2010 15:07

emigrantka moze nie potrafie tak dobrze angielskiego jak ty i nie wiedzialem jak sie pisze receipt ale wiem ze ty musialas miec traumatyczne przezycia skoro teraz jestes tak wyczulona na takie bledy i zamiast poprawic to jestes strasznie nie mila.

p.s.

jesli podlonczylas sie do tematu tylko po to eby dodawac uszczypliwe komentarze to prosze nie zagladaj tu na szczescie sa tu ludzie bardziej skloni do pomocy i wyrozumiali niz ty pozdrawiam ciebie i ich :)

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 10 sty 2010 21:13

Skoro nie "potrafisz" angielskiego to po kiego wciskasz slowa ktorych nie znasz?

Ale widze ze z polskim tez kiepsko...

Nie "podlonczylam" sie....

To tylko takie z mojej strony skrzywienie zawodowe :P

manix87
Gastarbeiter

Postautor: manix87 » 11 sty 2010 06:48

wracajac do tematu wczoraj napisalem landlordowi sms ze ma dzis przyjechac na 16 do mieszkania bo chcial bym mu dac wypowiedzenie on mi na to odpisal ze nie potrzebne mu zadne wypowiedzenie bo umowa wygasa na konec miesiaca nie bardzo wiem jak mu to wreczyc wyslac listem ?? pojechac osobiscie do niego mieszka w innym miescie nie wiem czy go zastane w domu mozna jakas rade ??

manix87
Gastarbeiter

Postautor: manix87 » 12 lut 2010 07:45

witam ponownie od wyprowadzki mija wlasnie 2 tygodnie ktore landlord mial na odanie depozytu lecz nic nie odal prosze o pomoc co mam dalej zrobic ?? 31 stycznia przy zdaniu mieszkania nie stwierdzil zadnych uszkodzen pytal czy place tax ja go nie placilem bo wynajmowalem tylko pokoj on tez nie czy moge miec przez to problemy ??

Wróć do „Mieszkanie”