Ogólne rozmowy na tematy związane z mieszkaniem w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia mieszkaniowe można znaleźć pod adresem www.londynek.net/accommodation
user2114355
Gastarbeiter

Eksmisja z mieszkania

Postautor: user2114355 » 03 lut 2010 20:49

Od dwóch lat mieszkam z rodziną w mieszkaniu które dostałem na nieokreślony czas od Cuncilu jako Temporary Accommodation.Ostatni list z wyliczeniem czynszu otrzymałem 30.04.2009 roku i według tego wyliczenia płaciłem.W grudniu otrzymałem wezwanie do sądu w sprawie zaległości w czynszu na kwote ponad 3000 funtów.W ćuncilu powiedziano mi,że zmieniły się moje dochody i zmniejszono housing benefit nie informując mnie o tym.Sąd orzekł,że dług musze spłacić w ciągu 28 dni i opuścić mieszkanie.Po otrzymaniu wyroku udałem się do Cuncilu porozmawiać o warunkach spłaty i możliwości pozostania w mieszkaniu.Odpowiedziano mi abym wpłacił połowe od razu,reszte mam spłacać w niesprecyzowanych ratach i moge pozostać w miaszkaniu.A jeżeli nie wpłace to sąd wyznaczy komornika do przeprowadzenia eksmisij.
Czy ktoś miał podobne kłopoty?
Jak to wygląda w praktyce?

Wróć do „Mieszkanie”