Ogólne rozmowy na tematy związane z mieszkaniem w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia mieszkaniowe można znaleźć pod adresem www.londynek.net/accommodation
rafal25
Gastarbeiter

Council flat, a housing benefit

Postautor: rafal25 » 23 sty 2010 01:25

Witam,
Mam na imie Aga,miaszkam i pracuje w londynie legalnie od listopada 2008, wynajmuje pokoj z moja 6letnia coreczka w mieszkaniu dzielonym, warunki sa straszne mieszkanie jest male jedno pietro nad sklepem sa 4 pokoje jeden obok drugiego,mieszka 8 osob w czym hindusi strasznie brudni,nie stac mnie na wynajem calego mieszkania kolezanka powiedziala mi ze moge starac sie o council house albo wynajac mieszkanie z agencji i starac sie o housing benefit co jest korzystniejsze dla mnie i jakie warunki musze spelnia jak dlugo sie czeka i jakie dokumenty sa wymagane?????jestem po rozwodzie mieszkam sama z corka moje zarobki to 10920£ rocznie dostaje benefity working tax credit chcild tax credit i child benefit w sumie 150£ tygodniowo bardzo prosze o rade kogos kto zna sie na tym wszystkim.

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 24 sty 2010 01:43

Ermmm Blondynek - nie calkiem tak.

Nie wiem dlaczego Rafal jest samotna matka ale.... mnejsza o szczegoly.

Dowiedz sie pod jaki council podlegasz, zadzwon do nich, w twojej sytuacji powinni Cie wziac chociaz na bond scheme (dowiedzialam sie przypadkiem, kolezanka obok mnie w pracy wisi na telefonie calymi dniami... ziewwwww wlasnie o tym a zarobki ma kolo 28 rocznie wiec wiecej niz samotna matka o wdziecznym imieniu Rafal)

Jezeli zaakceptuja Cie na bond scheme to dadza Ci liste agencji ktore w tym partycypuja (jest takie slowo?).

Wyglada to tak ze council zaplaci agenci depozyt (cos w tym stylu) i agencja wie ze bedziesz dostawala housing benefit.

Kolezanka w pracy jest w ciazy, powiedzieli jej ze moze szukac 1 bedroom flat (czyli 2 pokoje) i ze za wiecej jej placic nei beda.

Ty juz masz dziecko, nie powinno byc problemu.

Uciekaj z tego mieszkania na kupie.

Powodzenia.

Blondynek - poszukaj szczegolow bo to wiem wszystko z telefonu an biurku obok a w detale nie wlaze. To jest Newham Council z ktorymi Mloda z biurka obok przeprowadza takie dyskusje a mnie uszy puchna codziennie...

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 24 sty 2010 14:11

Odwal sie.. w moim Newham :shock:

Moje to jest inne.. akurat ta panna podchodzi pod Newham....
i ona pod punkt 2 podchodzi, ciaza to u niej drugorzedna sprawa.. Council nie wie ze jezdzio 2 letnim mercedesem ktory kupila prosto z salonu 2 lata temu i placi za niego ponad 300 miesiecznie (same splaty).. no ale na depozyt ja nie stac (mimo ze zarabia ponad 28k w tej chwili smarkata) i ja podciagneli pod ten wlasnie bond scheme

Teraz na kolana i przepraszaj za taka bluzge bo sie kuzwa w koncu naprawde obraze

:roll:

Emigrantka
Rezydent

Postautor: Emigrantka » 24 sty 2010 14:42

No, masz szczescie bo juz mi mial taki HD przez okno poleciec.. fiuuuuuuuuu fiuuuuuuuuuuuuu

rafal25
Gastarbeiter

Postautor: rafal25 » 26 sty 2010 10:55

Dziekuje bardzo za pomoc, na imie mam Aga:) Rafal to moj byly maz i chyba na niego jest to konto :P

Wróć do „Mieszkanie”