Ogólne rozmowy na tematy związane z mieszkaniem w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia mieszkaniowe można znaleźć pod adresem www.londynek.net/accommodation
mp1
Gastarbeiter

Zmiana agencji

Postautor: mp1 » 11 sty 2010 00:35

witam

czy ktos moze sie orientuje w takiej kwesti:
od maja podpisana mam umowe z pewna agencja na wynajem mieszkania. Przed Nowym Rokiem dostalam list od jakiejs innej agencji ze z dn 1 stycznia to oni przejmuja zarzadzanie ta nieruchomosia i wszelkie sprawy mam kierowac do nich no i oczywiscie im placic czynsz. Napisali, ze umowa tamta , tzn z poprzednia agencja, nie ulega zmianie. Dolaczyli list od mojej poprzedniej agencji - tamci napisali, ze juz nie zarzadzaja ta nieruchomoscia tylko ta nowa agencja itd.
mam pytanie
- czy to tak moze wygladac, tzn czy mam im placic bez podpisania umowy z ta nowa agencja (dodam, ze i tak mam sie stad wyprowadzac tylko nie mam czasu szukac nowego lokum, umowa tamta obowiazuje przez rok ale ma klauzure, ze po 6 miesiacach moge sie wyprowadzic),
- czy w takim wypadku nie przysluguja mi jakies prawa np prawo zerwania umowy,
- i co powinno teraz dziac sie z moim depozytem.

Dodam, ze od poprzedniej agencji nie dostalam listu co zrobili z moim depozytem, tzn jak go chronia.

Wróć do „Mieszkanie”