Ogólne rozmowy na tematy związane z mieszkaniem w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia mieszkaniowe można znaleźć pod adresem www.londynek.net/accommodation
user1671737
Gastarbeiter

Koniec kontraktu, zwrot depozytu

Postautor: user1671737 » 18 cze 2009 18:12

Witam

lada dzien konczy mi sie kontrakt z agencja. Dalem miesieczne wypowiedzenie i zastanawiam sie jak wyglada sprawa zwrotu depozytu. Kiedy i kto (agencja - mam z nia kontrakt, landlord?) przychodzi i sprawdza stan mieszkania ? Po jakim czasie zostaje zwrocony depozyt ? Czy jezeli np po miesiacu cos jeszcze znajda... powiedzmy plame pod szafa, to moga potracic mi cos extra ? W domu nic nie jest zniszczone, ale mieszkalismy tam 3 lata, wiec boje sie ze sie do czegos przyczepia... Dom byl pobieznie odnowiony wiec wiekszosc rzeczy byla "stara"

Z tego co sie dowiedzialem to moj depozyt jest w rekach landlorda, co chyba jest niezgodne z prawem. To "ciezki" czlowiek i zastanawiam sie czy nie zazadac, zeby depozyt zostal przeniesiony do tej "specjalnej instytucji" ...

Z gory dziekuje za pomoc i opinie

Wróć do „Mieszkanie”