Ogólne rozmowy na tematy związane z mieszkaniem w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia mieszkaniowe można znaleźć pod adresem www.londynek.net/accommodation
database
Gastarbeiter

Uwaga na pary z dziećmi - temat wydzielony

Postautor: database » 16 lis 2008 15:58

Uwaga na pary z dziecmi!
Ci ktorym sie naleza zasilki z councilu nigdy o nie nie poprosza.
Lenie ktorym sie nie chce pracowac, ida do urzedu na zebry. Mamy znajomych ktorzy kombinuja, nie placa za mieszkanie, zaniedbuja dzieci, imprezuja. Ale wszystko jest do czasu, nie jestem donosicielem ale juz niedlugo... Powodzenia w dalszych kombinacjach.

Pozdrawiam wszystkich forumowiczow :D

gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 18 lis 2008 20:35

Szczerze powiedziawszy nic z tego bełkotu nie zrozumiałem. To po Polsku było? :lol:

database
Gastarbeiter

Postautor: database » 19 lis 2008 00:27

To tylko uprzejma rada. Raczej dla wlascicieli domow (ciebie moze nie dotyczy wiec trudno ci zrozumiec "belkot"). Pary z dziecmi to pewny klopot.

Pozdrawiam

gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 19 lis 2008 07:02

Bełkotem jest Twój pierwszy post, nielogiczny i niegramatyczny, wygląda to raczej na chwilowy spazm pseudointelektualny niż na rozsądną wypowiedź.
Może łaskawie byś szerzej opowiedział jakiegoż to rodzaju problemy sprawiają te pary z dziećmi?

JORDIN17
Emigrant

Postautor: JORDIN17 » 01 gru 2008 12:19

Naprawde zamieszales.Tzn ze parom z dziecmi (inaczej nazywanych rodzinami ) nie powinno sie wynajmowac mieszkan?!To absurd.Akurat miales pecha i trafiles na `nie fajnych` sasiadow czy wsporlokatorow,jak chcesz to sie poskarz landlorodwi chyba ze sam nim jestes to pgadaj z zainteresowanymi moze nie zdaja sobie sprawy ze komus to tak przeszkadza.To wcale nie znaczy ze wszystkie pary z dziecmi to klopot.Naprawde nie wiadomo o co ci chodzi ,chciales sie wyplakac i to zrobiles teraz juz otrzyj lzy i zalatw sprawe po mesku.

database
Gastarbeiter

Postautor: database » 06 gru 2008 20:43

Witam,
Do Gherbid: Oszczedze ci szczegolow calej historii ze znajomymi, ktorym wynajalem pokoj w moim domu. Powiem tylko tyle, ze po dwoch tygodniach przestali placic (mielismy podpisana umowe na wynajem pokoju) twierdzili, ze czekaja na dofnansowanie z councilu a ja durny uwierzylem. Trwalo to ponad dwa miesiace i nie moglem nic zrobic. Stad "psychiczny" post, ktory nazwales belkotem.
Na moje szczescie zostali eksmitowani, nie chce o tych ludziach juz rozmawiac, szkoda tylko dzieciakow bo moga trafic do rodziny zastepczej.
Jesli mozesz to nie kpij wiecej bo podejrzewam, ze nie masz pojecia co to znaczy utrzymywac pare oszustow przez 2 miesiace.

Do JORDIN17: Nie, nie twierdze, ze wszystkie pary z dziecmi to nieuczciwi kombinatorzy. Mialem pecha bo znajac ludzi, sasiadow z Polski nigdy w zyciu nie spodziewalbym sie ze mozna tak krecic. Tacy oszusci napewno dzialaja na niekorzyc tych ktorzy naprawde potrzebuja pomocy.

Pozdrawiam :)

gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 09 gru 2008 19:06

Napisałeś:
Uwaga na pary z dziecmi!
Ci ktorym sie naleza zasilki z councilu nigdy o nie nie poprosza.
Lenie ktorym sie nie chce pracowac, ida do urzedu na zebry. Mamy znajomych ktorzy kombinuja, nie placa za mieszkanie, zaniedbuja dzieci, imprezuja. Ale wszystko jest do czasu, nie jestem donosicielem ale juz niedlugo... Powodzenia w dalszych kombinacjach.

Więc wszystkich zgarnąłeś do jednego garnuszka. Para z dzieckiem to oszuści, żebrzą po urzędach (lol?), kombinatorzy, itd...
Efekt wzburzenia? Poproś lekarza, niech przepisze Ci prozac.

database
Gastarbeiter

Postautor: database » 12 gru 2008 16:35

Do Gherbid: Zle interpretujesz moj post, napisalem ze "CI ktorym sie naleza zasilki zwykle sie o nie nie ubiegaja, a CI, ktorym sie nie chce pracowac ida na zebry do councilu". Nie oznacza to, ze mowa o wszystkich parach z dziecmi. Dalej podalem przyklad znajomych, ktorzy kombinuja a raczej kombinowali i nie wyszlo im to na dobre.
Bez dalszego komentarza pozostawiam twoje oburzenie. Dokladnie przeczytaj moja odpowiedz do JORDIN17.

Brain
Gastarbeiter

Postautor: Brain » 13 gru 2008 12:12

Wypas, dobrze ze moja agencja nie ma nikogo kto zna polski pewnie by mi dom wymowili przez takie ostrzezenie...

Ja bym dorzucil jeszcze :
- kazdy polak to pijak wiec uwazaj na kazdego polaka,
- kazdy pijak to zlodziej (to gdzies w filmie widzialem wiec musi byc prawda)
itp...

Zabko/pie... nie wrzucaj wszystkich do jednego worka... bo ty pewnie nie chcialbys tak traktowani jak inni, prawda?

database
Gastarbeiter

Postautor: database » 13 gru 2008 13:02

Chlopie, dopoki placisz rent i nie pasozytujesz to napewno w tym "worku" sie nie znajdziesz. Nie znam zadnego pijaka zlodzieja itp... zreszta nie o nich tu mowa.
I prosba, nie komentuj moich postow jesli ich nie czytasz. A moze sam dostajesz benefity i drazni cie ten temat?

gherbid
Rezydent

Postautor: gherbid » 17 gru 2008 20:28

A co mogłoby mnie drażnić w fakcie pobierania benefitów? I jaki to ma związek z Twoimi wypocinami? Napisałeś "oni" - pary z dziećmi. Więc uogólniłeś i wrzuciłeś wszystkich do jednego worka.
Jak masz problemy z ogarnięciem pisanej treści i z logiczną budową zdań, to poproś kogoś po normalnej szkole o korepetycje.
Ty na pewno masz równo pod kopułką?

database
Gastarbeiter

Postautor: database » 17 gru 2008 23:42

Czlowieku, powtarzasz sie :lol: Mowa byla "o parach z dziecmi, ktorym sie nie naleza benefity a i tak kombinacjami probuja je wyludzic" (jest takich wielu), mniemam, ze ty uczciwie, ciezko pracujesz.

Daj sobie na wstrzymanie i nie irytuj sie.

Wesolych Swiat. :D

milosi
Gastarbeiter

Postautor: milosi » 04 sty 2009 15:50

Witam,
widze ze bardzo tutaj ktos uogulnia.
Jestesmy rodzina i tez kozystamy z zasilkow.
Tak jest kiedy masz rodzine,robisz wszystko by sobie pomoc.Najwyrazniej nie ma Pan rodziny i ciezko Panu zrozumiec rodzinna sytacje.
Mial pan pecha w doborze lokatorow.Nie wszyscy jestesmy tacy.
Rodziny na poziomie placa z gory za wszystko.My tak robimy.
Powodzenia

promyk26
Gastarbeiter

Postautor: promyk26 » 25 lut 2009 19:57

Uwaga na pary z dziećmi mi to wygląda że wszystkie osoby, które mają dzieci to oszuści i kombinatorzy. database nie należy wszystkich wrzucać do jednego worka wśród osób bez dzieci też się znajdą czarne owce i tak jest wszędzie.

Wróć do „Mieszkanie”