Ogólne rozmowy na tematy związane z pracą w Wielkiej Brytanii. Ogłoszenia o pracy można znaleść pod adresem www.londynek.net/jobs
tymka7
Gastarbeiter

O MATKO Z CÓRKĄ!!!Szukam pracy!

Postautor: tymka7 » 05 wrz 2011 09:56

Witam!
Za miesiąc wyjeżdzam do Londynu (dokładnie Chessington). Mam tam narzeczonego, ale nie chce zwalać na niego wszystkiego co związane z moim przyjazdem. Musimy znależć mieszkanie (najlepiej studio flat), no a ja szukam pracy. Jestem absolwentką Akademii Muzycznej, ale watpie aby coś się znalazło w mojej profesji...i z angielskim jest tak sobie...Generalnie nie wiem jak to wszytsko rozkminić...Może ktoś mógłby mi jakoś pomóc..chociażby dobrym słowem :)

Starababa
Gastarbeiter

Re: O MATKO Z CÓRKĄ!!!Szukam pracy!

Postautor: Starababa » 05 wrz 2011 10:01

tymka7 pisze:Witam!
Za miesiąc wyjeżdzam do Londynu (dokładnie Chessington). Mam tam narzeczonego, ale nie chce zwalać na niego wszystkiego co związane z moim przyjazdem. Musimy znależć mieszkanie (najlepiej studio flat), no a ja szukam pracy. Jestem absolwentką Akademii Muzycznej, ale watpie aby coś się znalazło w mojej profesji...i z angielskim jest tak sobie...Generalnie nie wiem jak to wszytsko rozkminić...Może ktoś mógłby mi jakoś pomóc..chociażby dobrym słowem :)

1) Chessington to nie Londyn
2) Obcy ludzie maja WAM szukac mieszkania? :shock:
3) Dobre slowo? Powodzenia....

tymka7
Gastarbeiter

Postautor: tymka7 » 05 wrz 2011 10:07

Hm...nie obcy ludzie...tylko jak ktoś stawia pierwsze kroki poza granicami kraju szuka jakiegoś wsparcia? Jesli ktoś nie potrafi być życzliwym, to niepotrzebnie odpowiada na takie ogłoszenia...Napisałam, bo chciałam z kimś pogadać na tematy związane z wyjadem. Dzięki za pomoc.

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 05 wrz 2011 10:53

Skarbie, to nei zlosliwosc z mojej strony.

Piszesz Londyn, to nie Londyn to Chessington.

WEjdz na www.rightmove.co.uk i zorientuj sie w cenach tam mieszkan.

Wpisz chessington i wybierz "to rent" i ilosc sypialni - ale skoro narzeczony tam juz jest to on i tak lepiej sie orientuje w tamtejszych realiach przeciez?

Powodzenia, latwo napewno nie jest na poczatku ale przeciez nie jedziesz sama w ciemno.... Uszy do gory

Starababa
Gastarbeiter

Postautor: Starababa » 05 wrz 2011 10:56

Opsss, w samym Chessington (Surrey) wyskoczylo tylko jedno studio... za 700 miesiecznie....

http://www.rightmove.co.uk/property-to- ... 07558.html

tymka7
Gastarbeiter

Postautor: tymka7 » 05 wrz 2011 11:45

Widzisz..i juz inaczej piszesz..jak się chce, to można być miłym...
Nie chce obciążać we wszystkim narzeczonego dlatego postanowiłam zaczerpnąć języka..szukałam mieszkań na find a properyty i jest ciężko..

tymka7
Gastarbeiter

Postautor: tymka7 » 05 wrz 2011 11:48

....aaaaa i dziękuje za dobre słowo :))

Wróć do „Praca”